AFAD gönüllüsü başvuru şartları nelerdir? AFAD gönüllüsü başvuruları nereden yapılır? 2023 AFAD başvuruları başladı

AFAD gönüllüsü başvuru şartları nelerdir? AFAD gönüllüsü başvuruları nereden yapılır? 2023 AFAD başvuruları başladı

AFAD gönüllüsü olmak için nelerin yapılması gerektiği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Türkiye'de yaşanan deprem birçok gönüllüye de ihtiyaç olduğunu gösterdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde gönüllü olmak isteyen kişiler için başvuru şartları açıklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem büyük bir felaketle sonuçlanırken binlerce can kaybı yaşandı. 10 ili etkileyen depremde birçok vatandaş göçük altında kalırken ekipler de vatandaşları kurtarmak için canla başla savaşıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde gönüllü olarak görev yapmak isteyen kişilerin kısa bir eğitimin ardından görevlerde bulunabileceği belirtildi. Birçok vatandaş AFAD gönüllüsü olmak için araştırmalarını hızlandırdı. AFAD bünyesinde görev yapacak kişiler için gerekli olan şartlar tek tek açıklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


NASIL AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLURUM?


AFAD bünyesinde gönüllü olarak görev yapmak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilmektedir. Temel AFAD bünyesinde görev yapmak isteyen kişilerden 15 yaş, destek AFAD bünyesinde görev yapmak isteyen kişilerden de 18 yaş şartı isteniyor.

afad-gonullu.jpg

AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?


AFAD bünyesinde gönüllü olarak görev almak isteyen kişilerin kendi isteği ile başvuru yapmış olması gerekiyor. Kişisel çıkarlarını gözetmeksizin dayanışma ve yardımlaşma amacıyla hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak amacıyla başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Gönüllü olarak görev yapmak isteyen kişilerin fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini ve yeteneğini de deneyimli olarak kullanması gerekiyor.
Gönüllülük başvurusunda bulunacak kişilerin afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında ise toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlaması gerekiyor.

afad-basvurulari.jpg
Belirlenen şartları sağlayan kişilerin kurum bünyesinde görev yapabileceği belirtilirken 15 yaşını dolduran ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin temel AFAD gönüllüsü olabileceği ifade edildi. Destek AFAD gönüllüsü olmak isteyen kişilerinde 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN