AFAD personel alımları başladı! Tam 40 şehre personel aranıyor: Adana, Hakkari, Tekirdağ, Mardin...

AFAD personel alımları başladı! Tam 40 şehre personel aranıyor: Adana, Hakkari, Tekirdağ, Mardin...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), personel alım ilanı yayınladı. Bu kapsamda 40 şehirde 215 memur alımı yapılacak. Adana, Ağrı, Aksaray, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kars, Kastamonu, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Ardahan, Bitlis, Bolu, Burdur, Çorum, Düzce, Edirne, Kırklareli, Mardin, Niğde’de alımlar yakında başlayacak. Başvuruları kaçıran üzülür. İşte detaylar…

İş arayanlar ve özellikle memur olmak isteyenler için yeni bir personel alım ilanı yayınlandı. Bu kez de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayınlanan ilanda birçok ilde toplamda 215 memur alımının yapılacağı bildirildi. Üstelik yüksek KPSS puanı da istenmiyor. İşte ilanın detayları…

AFAD PERSONEL ALIMI YAPACAK

Tam 40 şehirde 215 memur alımı yapılacağı duyurulurken başvuruların ise 9 Ekim tarihinde başlayacağı açıklandı. AFAD, kendi bünyesinde çalıştırmak üzere şu illerde alım yapacak:

Adana (1), Ağrı (8), Aksaray (4), Hakkâri (2), Iğdır (9), İstanbul (37), Karaman (1), Kars (10), Kastamonu (3), Tekirdağ (3), Trabzon (1), Tunceli (4), Uşak (1), Van (17), Yalova (1), Ardahan (8), Artvin (10), Batman (3), Bayburt (7), Bilecik (1), Bingöl (8), Bitlis (3), Bolu (1), Burdur (3), Çorum (2), Düzce (2), Edirne (6), Kırklareli (5), Kırşehir (3), Kilis (4), Mardin (3), Niğde (3).

yeni-proje-1-007.jpg

KPSS İÇİN 60 PUAN YETERLİ

AFAD’ın personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen kişilerin ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS’den lise mezunlarının P-94, ön lisans mezunlarının P-93 türünde 60 puan almaları gerekiyor.

KPSS’DEN SONRA UYGULAMALI SINAV

KPSS puanları başvuruya yeten ve ilk aşamayı geçen adaylar 25 Kasım ile 3 Aralık 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da uygulamalı sınava tabi tutulacak. Daha sonra bu aşamada da başarı kaydedenler 8 Ocak 2023 tarihinde Başkanlığın Hizmet Binası'nda sözlü sınava katılacak. Bunu da başarı ile geçenler memur olma hakkı kazanacak.

yeni-proje-006.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular 9 Ekim 2023 tarihinde başlayarak, 17 Ekim 2023 tarihinde sona erecek. Başvurular, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı aracılığıyla e-Devlet üzerinden online olarak yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN