Afrin'in batısında stratejik tepe ve 21 nokta ele geçirildi (Afrin Harekatı'nda son durum)

Afrin'in batısında stratejik tepe ve 21 nokta ele geçirildi (Afrin Harekatı'nda son durum)

Son dakika haberleri: Zeytin Dalı Harekatı 10. gününde devam ederken, TSK, internet sitesinden yaptığı açıklamada toplam 597 teröristin etkisiz hale getirildiği ve dün de terör örgütüne ait 44 hedefin imha edildiğini duyurdu. Dün gece etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 40 oldu. Ele geçirilen Burseya Dağı'nda gece sızma girişiminde bulunan teröristler de etkisiz hale getirildi. O anların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. TSK, Burseya Dağı'na 24 saat gözetleme yapılacak kule inşaa etmeye başladı. TSK ve ÖSO askerleri Raco’ya doğru ilerliyor. Kilis'in Öncüpınar ilçesinde zeytinlik bahçesine YPG/PKK kontrolünden atıldığı tahmin edilen roket atıldı. Afrin'in batısında ise stratejik tepe ile 21 nokta ele geçirdi.

Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe'ye yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı.

21 NOKTA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Öğle saatlerinde teröristlerden arındırılan 915. Tepe'nin alınması ile harekatın 10. gününde Afrin'in beş beldesinde 15'i köy, biri köy altı yerleşim ile 5'i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

18-01/29/te-1517236113.jpg

BURSEYA'DAN YENİ ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ

TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki günlerinde, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı ve Mamel Uşağı köyleri ve 740.Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü ele geçirmişti.

Öte yandan ele geçirilen Burseya Dağı'ndaki çatışmaların yeni görüntüleri oratay çıktı. 

KİLİS VE REYHANLI'YA DA ROKET ATILDI

Edinilen bilgiye göre, YPG/PKK kontrolündeki Afrin’den atıldığı tahmin edilen roket, Kilis’in Öncüpınar Mahallesi ile Şeyh Muhammed Tepesi arasındaki zeytin bahçesine isabet etti. İlk bilgilere göre ölen ve yaralanan olmadığı belirtilirken, bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bomba uzmanları roket parçaları ile ilgili inceleme yapıyor.

Terör örgütünün işgali altındaki Afrin'den ateşlenen roket, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki iş yerine isabet etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin bölgesinden PYD/PKK mensuplarınca atılan roket, Tayfur Sökmen Caddesi'ndeki bir iş yerinin duvarına düştü.

Patlama nedeniyle iş yerinde ve bir otomobilde hasar meydana geldi.

İlk belirlemelere göre yaralananın olmadığı olay nedeniyle bölgeye çok sayıda güvenlik gücü ile itfaiye aracı sevk edildi.

HAREKATI YÖNETEN KOMUTAN BURSEYA'YA GİTTİ

Dün teröristlerden arındırılarak özgürleştirilen Burseya Dağı’nda askerlerin üslendiği bölgeye öğle saatlerinde Zeytin Dalı Harekatı’nı komuta eden isim olarak bilinen 2’nci Ordu Komutanı Korganeral İsmail Metin Temel ziyaret etti. Beraberinde askeri yetkililer ile Burseya Dağı’na gelen Temel, yaklaşık yarım saat bölgede inceleme yaptı ve askerlerden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

BURSEYA’YA DEV BAYRAK DİKİLECEK

PYD’li teröristlerden alınarak özgürleştirilen ve dün kulelerine Türk bayrağı asılan Burseya Dağı’na yeni bir bayrak dikilmesi için de çalışma başlatıldı. Burseya Dağı’nda askerlerin zırhlı araçlarla konuşlandığı bölgeye öğle saatlerinde bayrak direği getirildi. Direğin zemin çalışmasının tamamlanacağı alana yerleştirileceği ve daha sonra hem Afrin, hem de Azez’den görülecek ebatlara sahip Türkiye bayrağının yarın veya Çarşamba günü törenle göndere çekileceği bildirildi.

BAFELYUN’DA ÖZGÜRLEŞTİRİLECEK

Burseya Dağı’na birkaç kilometre uzaklıkta Afrin’in batısındaki Bafelyun Tepesi de TSK tarafından obüs ve çok namlulu roketetarlar ile ateş altına alındı. Gece aralıklarla devam eden atışlar, gün içerisinde de zaman zaman devam etti. Güvenlik güçleri, Burseya Dağı bölgesindeki patlayıcı tarama ve imhasının yanı sıra Bafelyun Tepesinin de kısa sürede teröristlerden arındırılacağını bildirdi.

YPG/PKK kontrolündeki Afrin’den atıldığı tahmin edilen roket, Kilis’in Öncüpınar Mahallesi ile Şeyh Muhammed Tepesi arasındaki zeytin bahçesine isabet etti. İlk bilgilere göre ölen ve yaralanan olmadığı belirtilirken, bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

ÖSO VE TSK ROCA'YA İLERLİYOR

Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı", 10. gününde de devam ediyor. Mehmetçik ve ÖSO askerleri Raco’ya doğru ilerliyor.

18-01/29/roc4.jpg

Suriye sınırında bulunan ve terör örgütü PKK/PYD’li teröristlerin bulunduğu mevziler, Türk Silahlı Kuvvetlerince havadan ve karadan bombalanmaya devam ediliyor. Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Sugediği mevkisinde bölgede bulunan dağlardan bombardımanın ardından dumanlar çıktığı görülüyor. Ayrıca Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı askerlerin de araçlarla Raco’ya doğru gittiği gözlemleniyor.

18-01/29/roc3.jpg

ASKER VE ZIRHLAR SEVK EDİLDİ

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı harekatı kapsamında stratejik önemdeki Burseya Dağı dün TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Gece havadan ve karadan başlatılan taarruzle, terör mevzileri yerle bir edilirken yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu da etkisiz hale getirildi. TSK bugün, dağın zirvesine gözetleme kulesi inşa etmeye başladı. Çok sayıda tan, zırhlı araç ve asker bölgeye sevk edildi.

18-01/29/resimid_8812629.jpg

ÖSO ASKERLERİ GÖRÜNTÜLEDİ

ÖSO birliklerinin bir PYD/PKK'lı teröristi yakalama anı cep telefonu görüntülerine yansıdı. Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında dün yoğun bombardıman ve çatışmaların ardından düşürülen Burseya Dağı'nın zirvesine ulaşan Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birlikleri, dağın düşürüldüğü anlarda zirvede bir PYD/PKK'lı teröristi yakaladı. Cep telefonu ile kaydedilen o anlarda, ÖSO birlikleri tarafından yakalanan teröristin etrafının sarıldığı anlar yer alırken, yakınlarda süren çatışmaların sesi de duyuldu.

Afrin Harekatı'nın 10. günüde yaşanan sıcak gelişmeler şöyle:

Suriye sınırında bulunan Kilis’te, helikopter hareketliliği yaşandı. Peş peşe kalkan helikopterlerin arasında ATAK'ların da olduğu gözlendi. Afrin'de birçok hedef ATAK helikopterleri tarafından imha edilmişti.

18-01/29/burseya3.jpg

BURSEYA DAĞI'NA GÖZETLEME KULESİ

Burseya Dağı'na sekiz tank ve 12 zırhlı araç sevk edi. Dağın tepesine inşaa edilmeye başlanan kule ile tüm bölge 24 saat gözetlenecek. Bölgeye Öncüpınar'dan asker ve zırhlı araç takviyesi yapıldı. 

18-01/29/burseya-2.jpg

Kilis'in karşısındaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedeflerine Fırtına obüsleriyle atış yapıldı. Dumanların yükseldiği bölgede patlayan topların sesleri sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor. Türk savaş uçakları da sınırda uçuş yapıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bilgi verildi. Açıklamada, terör örgütüne ait hedeflerin vurulduğu ve 4 ÖSO askerinin yaralandığı belirtildi. 

40 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK 10. gününe giren Afrin Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

44 HEDEF VURULDU

Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

4 ÖSO ASKERİ YARALANDI

Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen dört Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen “Zeytin Dalı Harekâtı”, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN