Aile Bakanı Derya Yanık'ın açıklaması tepki çekti! İstismarın neresi insani?

Aile Bakanı Derya Yanık'ın açıklaması tepki çekti! İstismarın neresi insani?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızını "imam nikahıyla" evlendirip cinsel istismara maruz kalmasına sebep olmasına ilişkin "Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler" yorumunu yaptı. Bakan Yanık'ın, tüm ülkeyi dehşete düşüren olayı "insani" olarak nitelendirmesi şoke ederken, sosyal medyada tepki yağdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızını "imam nikahıyla" evlendirmesi ve çocuğun yıllarca cinsel istismara uğraması sebebiyle açılan davaya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yanık'ın, Türkiye'yi ayağa kaldıran korkunç istismarla ilgili söyledikleri tepki çekti.

''MAĞDUR BİZE GELİRSE HEMEN HAREKETE GEÇERİZ'

A Haber'e konuşan Bakan Yanık, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetiyle, çocukların yaşadığı tüm mağduriyetlere karşı 20 yıldır mücadele ettiklerini" söyledi. "Bunu kimse inkar edemez" diyen Yanık, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ve benzeri vakaların bakanlık olarak her zaman içinde oluruz. Mağdur bize gelmiştir, hemen kolluk güçlerimizi harekete geçiririz. Ya da mağdur kolluğa gitmiştir vaka bize gelir biz olaya dahil oluruz. Gerek sosyal hizmet ve barınmanın temini noktasında biz tüm mağdurun yanındayız

'HER TOPLUMDA OLABİLİR, SİYASET KONUSU DEĞİL'

Mağdur talep ederse, bakanlık tarafından psikolojik destek de verilebilir. Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler. Yapmamız gereken bunu ortak bir mesele olarak kabul edip nasıl üstesinden gelebiliriz buna bakmamız lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN