CHP'li vekillerden Bakan Yanık'a istifa çağrısı: Çocuk susmadı siz sustunuz

CHP milletvekilleri, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken "imam nikahıyla evlendirmesi" ile ilgili bakanlığın tutumunu protesto ederek “Çocuk susmadı, siz sustunuz, biz susmayacağız” sloganları attı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a istifa çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nun dün gerçekleşen oturumunda; İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bütçesine ilişkin konuşurken CHP grubu, ellerindeki dövizleri kaldırıp, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken "imam nikahıyla" evlendirip yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına sebep olmasını ve bakanlığın konuya ilişkin tutumunu protesto etti.

1-008.jpgAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

'BİZ SUSMAYACAĞIZ'

Milletvekilleri bu sırada kürsüde konuşan Bakan Yanık’a sırtlarını döndü. Milletvekilleri, “Çocuk susmadı, siz sustunuz, biz susmayacağız” sloganı attı ve Bakan Yanık’ı istifaya davet etti. Dövizlerde "Çocuk susar, sen susma. Sessiz kalma" mesajlarıyla yazılıydı.

İSTİFA SLOGANLARI DEVAM ETTİ

CHP’li milletvekillerinin protestosunun sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bileşime ara verdi.

Bakan Yanık, aranın ardından CHP ve HDP'yi hedef aldı. Bakan Yanık'a CHP ve HDP'li milletvekilleri ise "İstifa" sloganları attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN