6 yaşındaki çocuğa istismar Meclis tutanaklarında

6 yaşındaki çocuğa istismar Meclis tutanaklarında

Türkiye'yi sarsan, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında evlendirdiği kızının cinsel istismar olayında mağdurun sözleri Meclis tutanağına geçti. TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, 'Ağzını aç da tarikata bir laf et' diyerek Bakan Yanık'a seslenip mağdurun ifadelerini okudu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşından itibaren istismar edilmesine ilişkin sarf ettiği “Bunlar son derece insani ve siyasetin konusu değil” sözleri TBMM Genel Kurulu’nda protesto edildi.

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, stenograflara seslenerek “Yusuf Ziya Gümüşel ve de İsmailağa tarikatının lideri 6 yaşındaki çocuğunu 30 yaşındaki bir adama peşkeş çekti! Peşkeş çekti! İsmailağa tarikatını savunanlar o kürsüde, arkanızda duruyorlar, bunları yazın” dedi.

KADIGİL MAĞDURUN İFADELERİNİ OKUDU

“Bu çocuğun ifadeleri Meclis tutanaklarına girecek” diyen Kadıgil “Ağzını aç da tarikata bir laf et Derya. Bak burada ifadesi” diyerek çocuğun ifadelerini aktardı:

“Ben çok ağladım, çok canım yandı; karnım ağrıdı, büzüşerek yattım. Zamanla her şey normalmiş gibi davranılmaya başlandı. Ben çocuklar küçükken evleniyor sanıyordum. Ailem bana 'Kadir'e itaat etmezsen melekler sana lanet eder, cehennemde yanarsın.' dedi….Tam kaçacakken ailem beni yakaladı. Babam beni darp etti. Elimden telefonu aldı. Babam 'Büyük günah işledin' dedi. Sözlerinden çıkamadım."

'HİÇ UTANMADIN DERYA'

Yanık’a seslenen Kadıgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Babası vermiş, anası vermiş; 6 yaşında tecavüze uğramış, normal kabul etmiş; okula gönderilmemiş! Hiç utanmadın Derya! Yazıklar olsun sana! Sistematik değil dedin. Sizin beslediğiniz tarikat eliyle tecavüze uğradı! Yirmi yıl tecavüze uğradı! Avukatlığına yazıklar olsun!”

'TECAVÜZCÜLER 2 YILDIR SERBEST'

TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Yanık’ın “Mağdur 30 Kasım 2020'de savcılığa müracaat etmiş, savcılıktan bize gelmiş. Aralık ayında bize gelmiş, konukevimize almışız” sözlerinin ardından tepkisini dile getiren Kadıgil, “Mağdur 2020’de korumaya alınıyor ama istismar yuvası medrese hala çalışıyor! Kaçabilen bir çocuğu korumakla övünen bakan ağzını açıp tarikata, 6 yaşında kızını 30 yaşında halefine ‘gelin’ eden şeyhine tek laf edemiyor! Organize tecavüzcüler 2 yıldır serbest! Çıkmış hala konuşuyor!” dedi. Kadıgil, Bakan Yanık’a “ Tecavüzcüler ne zaman tutuklanacak?” diye de sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN