Kızını 6 yaşında 'evlendiren' çift duruşmaya katılmayacak

Kızını 6 yaşında 'evlendiren' çift duruşmaya katılmayacak

6 yaşında iken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirilen H.K.G.'in skandal cinsel istismar davasında yeni gelişme yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın açıklamasına göre; H.K.G.'in babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel, 22 Mayıs'taki duruşmaya katılmayacak.

Türkiye, günlerdir İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 2002 yılında 6 yaşındaki kızı H.K.G.'i 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirmesini konuşuyor. 6 yaşından itibaren Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğrayan H.K.G.'in bu içinde bulunduğu skandal durumu ise BirGün'den Timur Soykan ortaya çıkardı.

Son olarak, H.K.G.'in annesi Fatıma Gümüşel, bu durumu kabul etmediğini söyleyip, aradaki yaş farkını ise normal bulduklarını açıklamıştı.

İLK DURUŞMA 22 MAYIS'TA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanırken ilk duruşma tarihi de belli oldu. İddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler ise 22 Mayıs 2023'te ilk kez hakim karşısına çıkacak.

1670050745326-karanlik-dunya-bir-cocugu-yuttu-tarikat-karanliginda-henuz-6-yasinda-1095572-5.jpeg

Yusuf Ziya Gümüşel

İŞTE İSTENEN CEZALAR

Dün kabul görülen iddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

ANNE VE BABA DURUŞMAYA KATILMAYACAK

Halk TV yazarı İsmail Saymaz ise bugünkü yazısında H.K.G.',in babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel'in duruşmaya gitmeyeceğini açıkladı. Saymaz, Gümüşel çiftinin Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi üzerinden ifade vermesi kararlaştırıldığını da aktardı.

Saymaz'ın yazısındaki konu ile ilgili kısım ise şu şekilde:

"Gümüşel çiftinin Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi üzerinden ifade vermesi kararlaştırıldı. Bu durumda, kızlarını altı yaşında İstekli ile evlendiren şeyh ve eşi duruşma salonuna gelmeyecek.

Gülşen, imam-hatiplerle ilgili şaka yaptığı için…

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, iktidarı eleştirdi diye tutuklanırken; altı yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden İstekli gözaltına alınmıyor. Tecavüze yol veren anne ve baba duruşmaya dahi getirilmiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN