Aile Bakanlığı'ndan Sıla Şentürk cinayetine ilişkin açıklama

Aile Bakanlığı'ndan Sıla Şentürk cinayetine ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dün Giresun'da Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk hakkında açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dün Giresun'da Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk ile ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, "20 Ocak 2022 tarihinde danışmanlık tedbiri kapsamında yapılan en son görüşmede, çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmemiş ve bu yönde bir başvuruda bulunulmamıştır. 21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Erikliman köyünde babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, üç ay önce nişan attığı Hüseyin Can Gökçek'in dün öğle saatlerinde saldırısına uğradı. Önceki gün Ankara'dan Giresun'a gelen Gökçek, yanında getirdiği bıçakla genç kızın boğazını keserek, olay yerinden kaçtı.

Torununu kanlar içinde bulan işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip yardım istedi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla'nın hayatını kaybettiği belirlendi.

10 AYRI SUÇTAN SABIKASI VAR

Katil zanlısı Gökçek’in Şentürk'ü daha önce de kaçırdığı ve 10 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu ortaya çıktı.

Kaçırma olayının ardından Şentürk ailesinin şikâyeti üzerine yakalanan 21 yaşındaki Gökçek’in “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması” suçundan tutuklandığı; Şentürk ailesinin şikâyetinden vazgeçmesi üzerine 1 ay cezaevinde kalan Gökçek’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan Şentürk ailesi Sıla'nın Hüseyin Can Gökçek'ten ayrıldıktan sonra başka biriyle nişanlı olmadığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN