AK Parti duyurdu: 4. Yargı paketi teklifi Meclis'e geliyor

AK Parti duyurdu: 4. Yargı paketi teklifi Meclis'e geliyor

Son dakika haberi... AK Parti, 4. Yargı Paketi ile ilgili kanun teklifinin Meclis'e sunulacağını açıkladı.

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında hazırlanan 4. Yargı Paketi ile ilgili kanun teklifini, yarın TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını açıkladı.

Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de HDP İl Başkanlığı’na yönelik saldırıya tepki gösterdi. Saldırıyı kınayan Akbaşoğlu "Türkiye'yi kaosa sürüklemeye dönük bu tür provokasyonlar, kamu düzenini bozucu bu tür davranışlarla ilgili mutlaka güvenlik güçlerimiz ve adli makamlarımız mutlaka gereğini yapacak" dedi.

CHP'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Akbaşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bazı iddialarla ilgili adli mercilere başvurduğunu ve TBMM Başkanlığı’nı bilgilendirdiği belirterek, "Dolayısıyla iş yargısal süreç içerisinde devam edecek. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu şimdi sıra sizde. Sayın Soylu açıklamalarını yaptı. Siz de bazı iddialar gündeme getirmiştiniz. Özellikle, 'Külliye'ye çıkan CHP’lilerden ve saray komplosundan' bahsetmiştiniz.

Bu konuyla ilgili iddialarınıza ilişkin televizyonlarda bu kişinin ismini bildiğinizi, bu konuyla ilgili size karşı bir hareket yapıldığını ifade etmiştiniz. Aynı zamanda AK Parti içerisinde ‘180 kişi ByLock kullanıyor’ şeklinde iftiralar atmıştınız. Bunları sık sık dile getirmiştiniz. Bu konuyla ilgili, konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili adli makamlara ve TBMM Başkanlığı’na elinizdeki delilleri ulaştırmalısınız. Sayın Soylu kendi bilgisi dâhilinde olanları adli mercilere ve TBMM Başkanlığı’na sundu. Şimdi siz de kendi iddialarınızı adli mercilere ve TBMM Başkanlığı’na sunmakla görevlisiniz, yükümlüsünüz" diye konuştu.

"CHP'DE KİMSE GERÇEKLERİ İFADE EDEMİYOR"

Akbaşoğlu, CHP'de gerçekleri kimsenin ifade edemediğini belirterek, şöyle konuştu: "Zira, CHP içerisinde bir korku imparatorluğu ortaya çıkartılmış. Sayın Kılıçdaroğlu, ortaya attığınız yalan ve iftiralarla, hakikaten zaman zaman vicdani bir muhasebe yapmıyor musunuz? Daha geçen gün Çankırı ile ilgili bir yalan habere konu olan raporunuz bütün Türkiye'yi meşgul etti. Ama çıkıp özür dilemediniz. Bu konularla ilgili yalanlarınız nedeniyle bir vicdani muhasebeyle gerçekten bu milletten özür dilemek zorundasınız."

Akbaşoğlu ayrıca 4'üncü Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifinin yoğun bir çalışma sonucu nihayete erdiğini belirterek "Bu konuyla ilgili muhalefetle de görüşülmek suretiyle, yarın TBMM'ye bu teklifi sunacağız. Teklifin detaylarıyla ilgili de kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN