Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna yapılan sevk kararlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımladı.
Kararlar kapsamında Süper Lig'den Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Göztepe, Amed Sportif Faaliyetler, Kasımpaşa ve Beşiktaş kulüpleri; çirkin ve kötü tezahürat, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve saha olayları gibi muhtelif gerekçelerle disipline gönderildi.
EMRE BELÖZOĞLU TEDBİRSİZ OLARAK SEVK EDİLDİ
Kasımpaşa'daki görevinden ayrılmasının ardından Fenerbahçe ile anlaşmaya varan teknik direktör Emre Belözoğlu da PFDK'ye sevk edilen isimler arasında bulundu.
TFF açıklamasında, Belözoğlu’nun Kasımpaşa teknik sorumlusu olduğu dönemde oynanan müsabaka sonrasındaki flaş röportaj ve basın toplantısındaki "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları" nedeniyle tedbirsiz olarak disipline sevk edildiği bildirildi.
Sevk listesinde ayrıca Erzurumspor antrenörü Ziya Akçeken ile teknik sorumlu Serkan Özbalta hakaret, Amedspor futbolcusu Samuel Leo Beat Ballet ise kural dışı ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle yer aldı.
