AK Partiden büyükelçiler hakkında ilk açıklama

AK Partiden büyükelçiler hakkında ilk açıklama

Bakanlar Toplantısı esnasında büyükelçilerin yaptıkları yeni açıklamada Viyana Sözleşmesi'ni hatırlatıldı. AKP'den de ilk açıklama geldi.

Türkiye ile 10 ülkenin büyükelçilerinin Osman Kavala bildirisi nedeniyle aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu ülkelerin arasında yaşanan kriz Bakanlar Toplantısı esnasında 'sosyal medyadan' çözüldü. Büyükelçiler, bulundukları ülkede iç işlerine karışılmayacağı yönündeki Viyana Sözleşmesi'nine riayet ettiklerini açıkladı.

Büyükelçilerin 'ülkelerin iç işlerine karışmama maddesi riayet ediyoruz' açıklaması AK Partiden ilk açıklama parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, ''Milletimizin ve devletimizin ülkemizde görev yapan diplomatlara karşı misafirperverliği dünyaca ünlüdür. Kurallara riayet ederek ülkemizle kendi ülkeleri arasındaki bağları güçlendirmek için çalışan diplomatlar her zaman takdir edilmektedir'' diye yazdı.

''Aynı şekilde devletimizin egemenliği konusunda da çok yüksek bir hassasiyete sahibiz'' diyen Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ''Ülkemizin içişlerine ve egemenlik haklarına karışma anlamına gelen her beyanı en güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz.

Cumhurbaşkanımız devletimizin başı olarak bu duruşu en net ve en güçlü şekilde ortaya koymuştur.

Devletler arası bağların güçlendirilmesi noktasında önemli misyona sahip büyükelçiliklerin bu çerçeveye bağlı kalarak görev yapmasından memnuniyet duyduğumuzu, buna karşılık iç işlerimize müdahale anlamına gelebilecek her türlü adımı reddettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.''

Çelik açıklamalarını, ''Türkiye’nin bu hassasiyeti, Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesinde açıkça ifade edilmektedir. Norm niteliği taşıyan ve büyükelçilerin misyonlarını yürütürken riayet etmesi gerekenleri ortaya koyan bu ilke her zaman temeldir'' ifadeleri ile sonlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN