ABD Sözcüsü Price'dan 'büyükelçiler' açıklaması

ABD Sözcüsü Price'dan 'büyükelçiler' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price,Erdoğan'ın bugün yaptığı büyükelçiler açıklaması sonrasında konuştu. Sözcü Price, 'büyükelçilik krizine' neden olan Kavala açıklamasıyla ilgili olarak "İnsan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğüne olan taahhüdümüze güçlü bir şekilde bağlıyız." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 'büyükelçilik krizine' neden olan Kavala açıklamasıyla ilgili olarak "İnsan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğüne olan taahhüdümüze güçlü bir şekilde bağlıyız." dedi.

Büyükelçileri sınır dışı etmekten vazgeçen Erdoğan'ın açıklamalarını not ettiklerini belirten Ned Price, Türkiye'de insan haklarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sözcü, pazartesi günü büyükelçiliklerden yapılan açıklamanın sadece Viyana Sözleşmesinin 41 Maddesiyle ilgili duruma açıklık getirmek için yapıldığını söyledi. Ned Price ayrıca, NATO müttefiki Türkiye ile tüm anlaşmazlıkların çözümü için işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçiliklerinin yer aldığı on ülkenin büyükelçiliğinden Osman Kavala'nın tahliyesi için bildiri yayınlanmıştı. Bildiri sonrası Erdoğan "Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN