Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, büyükelçiliklerin açıklamalarına jet yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, büyükelçiliklerin açıklamalarına jet yanıt

Bakanlar Toplantısı'yla eş zamanlı olarak ABD ve diğer büyükelçiliklerden Viyana Sözleşmesi'ne atıfta bulunarak yapılan paylaşımlara dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memnuniyet duyduğu belirtildi.

Türkiye ile 10 ülke arasında arasında yaşanan Osman Kavala krizi, Bakanlar Toplantısı esnasında karşılıklı adımlarla aşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına ilişkin bildiri yayımlayan 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edileceğini açıklamasınıın ardından gözler Bakanlar Toplantısı'ndan çıkacak karara bakıyordu. Toplantıyla eş zamanlı olarak önce ABD'den sonrasında 10 ülkenin büyükelçilerinden Viyana Sözleşmesi'ne bağlılık paylaşımları yapıldı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından , "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesine riayet etmeyi teyit eder" açıklamasını yaptı. Bu paylaşımı daha sonra diğer ülkeler benzer şekilde paylaştı.

Söz konusu 41. madde büyükelçilerin bulundukları ülkenin iç işlerine karışmamasını düzenliyor.
Bakanlar toplantısı esnasında büyükelçiliklerden yapılan bu açıklamaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jet yanıt geldi.

AA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN