Bakanlar Toplantısında gündem 10 büyükelçi

Bakanlar Toplantısında gündem 10 büyükelçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlarla bir araya geldi. Gündemde, Erdoğan'ın talimatıyla istenmeyen kişi ilan edilecek olan 10 büyükelçi, koronavirüsle mücadele ve G20 zirvesi hazırları var. Toplantı öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Erdoğan'ın sürpriz görüşmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacan Bakanlar Toplantısı 15.35 itibariyle başladı.

Toplantıda iç ve dış gündemler ele alınacak. Toplantının öne çıkan başlığı ise Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat vererek, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yaptığı için istenmeyen kişi ilan edilecek 10 büyükelçinin durumu. Büyükelçilerle ilgili nihai kararın çıkması bekleniyor.

Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve uyarılmıştı.

TOPLANTI ÖNCESİ BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Öte yandan toplantı öncesi Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beştepe'de sürpriz görüşme yapması da dikkat çekti. İkilinin buluşmasının büyükelçiler konusunda istişare üzerine olduğuna yorumlandı.

ABD'DEN EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

Diğer yandan toplantı esnasında ABD Türkiye Büyükelçiliği sosyal medya hesabından, "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. Maddesine riayet etmeyi teyit eder" ifadelerini paylaştı. ABD Büyükelçisi'nin yaptığı paylaşımın aynısını Kanada, Yeni Zelanda ve Hollanda da paylaştı.

Toplantıda yeni vaka ve can kayıplarının önüne geçilmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırılacak. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da bir sunum yapması bekleniyor.

Bakanlar Toplantısı'nın bir diğer gündemi ise ay sonunda İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak olan G20 Zirvesi. Bu çerçevede son hazırlıklar gözden geçirilecek.

Terörle mücadele de Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin gündeminde olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN