Almanya'dan büyükelçi açıklaması: Anlamakta güçlük çekiyoruz

Almanya'dan büyükelçi açıklaması: Anlamakta güçlük çekiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Osman Kavala bildirisi nedeniyle istenmeyen kişi ilan edileceğini duyurduğu 10 büyükelçi ile ilgili Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye'deki bazı gelişmelerden duyulan endişelerin sürekli dile getirildiğini belirtti.

Aralarında Almanya, ABD ve Fransa'nın da bulunduğu 10 büyükelçinin Osman Kavala'nın, AİHM kararına uyularak serbest bırakılmasına yönelik çağrının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerin istenmeyen kişi ila edileceği yönündeki sözleri uluslararası alanda ve Türkiye kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

DW'de yer alan habere göre; bugün Bakanlar Toplantısı'nın ana gündeminde yer alacak konu için Almanya'dan, 'Anlamakta güçlük çekiyoruz' açıklaması geldi. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, açıklamalardan endişe duyduklarını belirterek "Türkiye Almanya için önemli bir diplomatik partner" dedi.

Seibert, büyükelçilerin sınır dışı edilmesi konusunda yapılan açıklamaları "endişe" ile not ettiklerini ve "anlamakta güçlük çektiklerini" kaydetti.

Alman hükümetine şimdiye kadar konuyla ilgili resmi bir bildirimde bulunulmadığına işaret eden Seibert, Büyükelçinin "istenmeyen kişi" ilan edilmesi durumunda ne tür bir adım atılacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Seibert, açıklamasında Türkiye-Almanya ilişkilerinin "Almanya dış politikası açısından büyük önemde" olduğunu da belirterek Türkiye'deki bazı gelişmelerden duyulan endişelerin ise sürekli olarak dile getirildiğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de daha önce yaptığı açıklamada diplomatların istenmeyen kişi ilan edilmesi durumunda bunun Almanya-Türkiye ilişkilerinin derinliği ve anlamı ile bağdaşmayacağını belirtmiş, ayrıca bu tutumun "NATO müttefikleri arasındaki ilişki" ile de bağdaşmayacağını vurgulamıştı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü böyle bir durumda Türkiye'ye nasıl tepki verileceği konusunda Almanya'nın diğer dokuz ülke ile istişare içinde bulunacağını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN