AK Parti'den yüzde 25’lik maaş zammı eleştirisi

AK Parti'den yüzde 25’lik maaş zammı eleştirisi

TÜİK'in enflasyon verileri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını duyurdu. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın 'ek zam' talebinde bulunurken muhalefet liderleri en düşük emekli maaşının asgari ücret skalasına çıkarılmasını istedi. Yüzde 25 maaş zammını eleştiren AK Partili Şamil Tayyar ise, yüzdenin beklentinin altında kaldığını belirterek "memur da emekli de mutlu değil" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak enflasyon farkı zammı belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 15,4 oranında enflasyon farkı verilecek. Memur maaşları ve Emekli Sandığı’ndan emeklilerin aylıkları ise yüzde 16,4 oranında artacak. Memur ve emekli aylıklarına ayrıca refah zammı yapılmadığı takdirde ocak ayında artış söz konusu oranlarda kalacak.

AK PARTİ'DEN 'MÜJDE' ELEŞTİRİSİ

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, açıklanan zammın yetersiz bularak 'ek zam yapılsın' derken, muhalefet kanadından art arda en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlensin talebi geldi.

Bir eleştiri de AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "müjde" diyerek duyurduğu memur ve emekli zammını değerlendirdi.

'MEMUR DA EMEKLİ DE MUTLU DEĞİL'

Tayyar, "Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, maalesef beklentilerin gerisinde kaldı. Memur da emekli de mutlu değil. Oysa sözleşmelilere kadro, asgari ücret ve EYT kararı büyük memnuniyet oluşturmuştu. İnancım o ki bir telafi düzenlemesi olacaktır" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN