AK Partili Tayyar'dan İmamoğlu paylaşımı: Dava seçim sonrasına ertelenmeli

AK Partili Tayyar'dan İmamoğlu paylaşımı: Dava seçim sonrasına ertelenmeli

AK Partili Tayyar, İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin, "Davanın seçim sonrasına ertelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum." dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, hakkında siyasi yasak talep edilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şu saatlerde görülen duruşması hakkında, "İmamoğlu davası, hukuki yanı bir tarafa, siyasi sonuçlar üretebilecek bir dava. Kaldı ki kararın seçimden önce kesinleşmesi ihtimal dışı. Hal böyleyse, bu davanın seçim sonrasına ertelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Tayyar, "İmamoğlu davası, hukuki yanı bir tarafa, siyasi sonuçlar üretebilecek bir dava. Kaldı ki kararın seçimden önce kesinleşmesi ihtimal dışı. Hal böyleyse, bu davanın seçim sonrasına ertelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Bugün görülecek duruşma, İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde gerçekleştirilecek. İmamoğlu'na 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesi ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "siyasi yasak" içeren 53. maddesinin de uygulanması isteniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN