AK Partili vekilin şikayeti üzerine gözaltına alınan gazeteci Sinan Aygül: Kendimi yakacaktım

Gazeteci Sinan Aygül, AK Partili Milletvekili Vahit Kiler’in şikayeti üzerine gözaltına alındığını ardından ise serbest bırakıldığını açıkladı. Aygül, Kiler'in 'Hırsızlık yapma, yolsuzluk yapma, halkına ihanet etme' dediği için kendisine dava açtığını ifade etti. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Aygül, "Allah inancım olmasaydı kendimi adliyenin önünde yakacaktım" dedi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteci Sinan Aygül, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan gözaltına alındığını duyurdu. AK Partili Milletvekili Vahit Kiler'in şikayeti üzerine gözaltına alındığını söyleyen Aygül, Kiler için, "'Hırsızlık yapma, yolsuzluk yapma, halkına ihanet etme' dediğim için hakkımda hakaretten dava açmış" ifadelerini kullandı.

Aygül, "Doğruları ve hakikati söylemekten vazgeçmeyeceğim" diyerek yayınladığı videoyu, "AKP'li vekil Vahit Kiler'in şikayeti üzerine Tatvan'dan gözaltına alınarak Bitlis'e götürüldüm. İfade vermedim, susma hakkımı kullandım, geceyi nezarette geçirecek, sabah savcıya ifade verecektim. Bütün gözaltı prosedürleri uygulandı, ancak nezaret kapısında karar değişti" ifadeleri ile paylaştı.

Aygül, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Az önce gözaltına alınmıştım, şimdi bırakıldı. Eğer çok geç olmasaydı adliyenin önüne gidip üzerime benzin döküp kendimi yakmayı düşünüyordum. Bu kadar yorucu ve saçma sapan bir işe dönüştü bu mesele.

Bir milletvekili, "Hırsızlık yapma, yolsuzluk yapma, halkına ihanet etme" dediğim için hakkımda hakaretten dava açmış.

Kabul etsem cezanın sınırı iki yıl, gözaltına alınmayı gerektirecek bir ceza değil. Gece yarısı apar topar gözaltına alınıyorum. Üstelik karakola ifade vermeye giderken başka bir davaya için ifade vermeye giderken gözaltına alındım.

20221222-sinan-aygul.jpgSinan Aygül

'YA BENİ ÖLDÜRECEKSİNİZ YA DA VAZGEÇECEKSİNİZ'

Bütün ülkenin bildiği bir konuda hakaret ettiğimi iddia ederek suç duyurusunda bulunmuş hakkımda. Allah korkum olmasa bu gece adliyenin önünde kendimi yakacaktım. Ben bunu artık ifade edemiyorum. Doğruları ve hakikati söylemekten vazgeçmem.

Ya beni öldüreceksiniz ya da adaletsizlikten, hırsızlıktan, yolsuzluktan vazgeçeceksiniz. Beni tutuklamanız ya da gözaltına almanız da fayda etmez. Beni öldüreceksiniz bu hikaye ondan sonra bitecek."

Ya beni öldüreceksiniz ya da adaletsizlikten, hırsızlıktan, yolsuzluktan vazgeçeceksiniz. Beni tutuklamanız ya da gözaltına almanız da fayda etmez. Beni öldüreceksiniz bu hikaye ondan sonra bitecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN