Akaryakıtta indirim çok sürmeyecek! Uzmanlar kabus senaryosunu açıkladı: 1970'li yıllar...

Akaryakıtta indirim çok sürmeyecek! Uzmanlar kabus senaryosunu açıkladı: 1970'li yıllar...

Akaryakıt fiyatları hareketliliğini sürdürüyor. Peş peşe gelen indirimlerin ardından gündeme tekrar zam konusu geldi! Akaryakıtta indirim çok sürmeyecek! Uzmanlar kabus senaryosunu açıkladı: 1970'li yıllar...

Akaryakıt indirimine sevinmeye başlayan araç sahiplerinin sevinçleri yarım kalacak. Hamas'ın İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı Operasyonu"nun ardından, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu durumun ekonomik yansımaları ise dünya genelinde hissediliyor. Özellikle akaryakıt fiyatları üzerindeki olası etkiler, Türkiye'deki ekonomi yönetimini endişelendirmeye başladı.

KÜRESEL ÖLÇEKTE PETROL KRİZİ YAŞANACAK

650x344-brent-petrol-nereden-cikarilir-brent-petrol-nedir-en-cok-nerede-bulunur-e1-1684916570090.jpg

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'e göre, asıl endişe İran'ın çatışmalara dahil olması ve bölgesel bir savaşın hızla genişlemesi. Bu senaryo, adeta bir "kâbus" olarak nitelendiriliyor. Bu durumda, Hürmüz Boğazı'nın kapanmasıyla birlikte, bölge ülkelerinin petrol ihracatının duracağı ve küresel ölçekte büyük bir petrol krizi yaşanacağı öngörülüyor.

“YENİ BİR ZAM GÜNDEME GELECEK”

Aydilek yazısında İsrail-Filistin çatışmalarının ilk etkisi olarak, petrol fiyatları hızla yükseldi. Brent petrol, çatışmalar öncesinde 83-84 dolar seviyelerinde seyrederken, şimdi ise 87-88 dolar aralığında işlem gördüğünü söyleyerek "Jeopolitik gerginliğin petrol ve ürün fiyatı üzerinde devam eden baskısı, İsrail-Filistin çatışmasının ilk ekonomik etkisinin “uç” vermesine yol açtı. Küresel piyasalarda petrol ve motorinin ton fiyatının bir “tık” daha yükselmesi durumunda yeni bir zam gündeme gelecek.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN