Akaryakıtta tabela yine değişti! Araç sahipleri şaşkın... İşte 5 Eylül 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıtta tabela yine değişti! Araç sahipleri şaşkın... İşte 5 Eylül 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarında belirsizlik devam ediyor. Akaryakıtta tabela yeniden değişti! Araç sahipleri sürekli değişen fiyatlar karşısında şaşkına döndü! 5 Eylül 2023 tarihindeki güncel akaryakıt fiyatları merak ediliyor... İşte 5 Eylül 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Dünya enerji piyasalarının belirleyici faktörlerinden biri olan Rusya-Ukrayna savaşı, akaryakıt fiyatlarını dalgalı bir seyirde tutmaya devam ediyor. Türkiye'de de benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler ve döviz kurlarının etkisiyle sürekli olarak değişkenlik gösteriyor.

5 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

63e197504e3fe111803a6537.jpg

İşte 5 Eylül 2023 tarihine ait güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul'da motorin litre fiyatı, 37,89 TL seviyesinde bulunuyor.

Benzin litre fiyatı ise ortalama olarak 36,80 TL olarak uygulanıyor.

Gece yarısından itibaren otogaz grubunda bir değişiklik yaşandı ve otogaz fiyatlarına 1,31 TL fiyat artışı eklendi.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

arac-sahipleri-dikkat-benzine-zam-geldi-akaryakit-fiyatlari-28-mart-2023-04mn.jpg

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi sonucunda belirleniyor. Bu fiyatlarla birlikte belirli bir fiyat değişim farkı hesaplanarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı oluşturuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN