Akkuyu Nükleer Santrali'nde yeni gelişme: Yönetim kurulunda Türk kalmadı

Akkuyu Nükleer Santrali'nde yeni gelişme: Yönetim kurulunda Türk kalmadı

Mersin'den yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni gelişmeler yaşandı. Tartışmaların bitmediği santralde son gelen istifa ile birlikte Türk yönetici kalmadı. İki ay önce şirkete dava açan Cüneyd Zapsu, görevinden ayrıldı.

Mersin’de inşası hala devam eden Akkuyu Nükleer Güç (ANG) Santrali ile ilgili tartışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan ilan bir gelişme daha meydana geldi. Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin kurulumundan bu güne tek Türk olan yönetim kurulu üyesi Cüneyd Zapsu görevinden ayrıldı. Zapsu, iki ay önce şirkete dava açmıştı.

Yönetim kurulu başkanı da değişti

Medyascope’tan Okan Yücel'in haberine göre; şirketin yönetim kurulu başkanı da değişti. Yönetim kurulu başkanı Anastasia Zoteeva'nın yerine bu göreve önceki dönemde başkan vekilliğini gerçekleştiren yapan Anton Dedusenko getirildi.

Fakat bu değişiklikler henüz şirketin internet sitesine yansımadı.

ZAPSU'DAN DAVA GELMİŞTİ

Cüneyd Zapsu’nun istifanısı gerçekleştirdiği bir süredir konuşuluyordu fakat şirketten de kendisinden resmî bir açıklama yapılmamıştı.

Şirkete dava açılmasının ardından istifa edip etmeği sorulan Zapsu, konuya dair bir açıklama yapmamıştı. Zapsu’nun avukatı Volkan Önkibar, 5 Ekim’de kaleme aldığı dava dilekçesinde, müvekkilinin “kamu yararını ilgilendiren konularına yönelik fiziki toplantı ve bilgi ve belgelere erişim talebinin” yerine getirilmemesi sebebi ile şirkete ihtarname gönderdiğini açıklamıştı.

9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açan Zapsu, dava dilekçesinde "nükleer santrale kurulması planlanan radar sisteminin Türkiye’nin güvenlik stratejisi bakımından yaratabileceği sorunları dile getirdiği ve bu nedenle muhalefet şerhi koyduğunu, buna rağmen yönetim kurulunun bu kararı aldığını" ifade etmişti.

Zapsu bunlar ile birlikte Akkuyu NGS projesinde yer alan IC İçtaş A.Ş.’nin sözleşmesinin 26 Temmuz 2022'de feshedildikten sonra aynı şartlarda iki aydan kısa süre içinde tekrar projeye dahil edilmesinin şirkete yaklaşık 2 milyar dolara mal olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN