Akkuyu'da 500 işçi işten çıkarıldı

Akkuyu'da 500 işçi işten çıkarıldı

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan yaklaşık 500 kişi işten çıkarıldı. Aydıner İnşaat firmasında çalışan işçiler, diğer firmaların çalışanlarına yüzde 35 zam yaptığını belirterek kendilerine yüzde 15 zam yapılmasına tepki göstermişti ve 23 Ağustos tarihinde iş bırakma eylemi yapmıştı.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan yaklaşık 500 işçi işten çıkarıldı.

Aydıner İnşaat firmasında çalışan işçiler, yeterli oranda zam yapılmadığı için 23 Ağustos’ta iş bırakma eylemi yapmıştı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, işçiler, santralde faaliyet gösteren diğer firmaların çalışanlara yüzde 35 zam yaptığını belirterek kendilerine yüzde 15 zam yapılmasına tepki göstermişti. Ancak maaşlara zam yapılmazken işçilerin giriş kartları iptal edilerek işten çıkarıldılar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN