Akşener'den 'yeni Hazine ve Maliye Bakanı' açıklaması

Akşener'den 'yeni Hazine ve Maliye Bakanı' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'düşük faizle, enflasyonu indirme' yöntemini savunarak tartışma yaratan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati hakkında ilk tepkiyi verdi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin faiz politikasını savunan "2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız" ifadelerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den "Yeni Bakan adayı kendisi sanırım o anlaşılıyor" yorumu geldi.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Akşener gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'BU PLANSIZLIĞI ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

Partisinin grup toplantısında da dile getirdiği öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Akşener, "Ben okullardaki eğitim sebebiyle ben buradayım. Bu okulları açan hükümetin kendisi. Bu plansızlığı ortadan kaldıracağız. Mülakatı kaldırılacak. Hemen atamaların yapılması gerekiyor. Bunların da peyderpey yapılması gerekiyor. Devlet okullarında sanat, spor bölümleri yok. Bana diyecekler ki kaynak yok. Kaynak şurada: İsrafı, yolsuzluğu ortadan kaldırdığınız zaman ortaya çıkan kaynaklara şaşırırsınız" diye konuştu.

ELVAN VE BAKAN ADAYI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan hakkında, "Dürüst buluyoruz biz kendisini" diyen Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati'nin paylaşımlarına işaret ederek, "Yeni Bakan adayı kendisi sanırım o anlaşılıyor" dedi.

'ÇİN'İ ÖRNEK ALDIK BANGLADEŞ'E DOĞRU İLERLİYORUZ'

Yabancı sermayenin yatırım yapması için ucüz iş gücünün yeterli cazibeyi yaratmayacağını söyleyen Akşener, "Denge denetleme mekanizması ortadan kalktı. Her şey Erdoğan'ın tercihleri. Şimdi kuyrukları gösterdiniz. Saray ayrı bir dünyadır. Sizi vatandaştan koparır. Ayrı paralel bir dünya yaratır. Her türlü zammı pompaya yansıtmak durumunda olan bir program var. Biz Çin'i örnek alarak yola çıktık şimdi Begladeş'e doğru ilerliyoruz. Dünyaya diyorlar ki 'bizde ucuz iş gücü var.' Gelin buraya yatırım yapın. Burada demokrasi yok adalet yok. Ucuz iş gücü sunmanıza rağmen eksikler olduğu için" ifadelerini kullandı.

'KAÇ PARTİ BİR ARAYA GELECEĞİZ SÖYLEMEK ŞİMDİLİK ZOR'

Öte yandan Millet İttifakı'na, DEVA Partisi'nin katılıp katılmayacağı sorusuna da yanıt veren Akşener, şu şekilde konuştu:

"13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. DEVA Partisi adına ben konuşamam yeni partiler tanınmaya çalışıyorlar saygı duyuyorum. Ama itifaka katılmayı düşünürler mi bilemem. Seçimlere giderken ittifak zorunlu. 2023 ya da daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken kaç parti bir araya geleceğiz bunu söylemek şimdilik zor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN