Alaattin Aktaş'tan "gerçekçi" dolar tahmini! Yıl sonunu bu rakamla kapatacak: Selçuk Geçer bu yoruma bozulabilir

Alaattin Aktaş'tan "gerçekçi" dolar tahmini! Yıl sonunu bu rakamla kapatacak: Selçuk Geçer bu yoruma bozulabilir

Ekonomist Alaattin Aktaş'tan "gerçekçi" dolar tahmini! Yıl sonunda doların ne kadar olacağını söyledi! 2023 yılı sonunda dolar bu rakamla kapatacak! Selçuk Geçer, bu dolar yorumuna bozulabilir! İşte ayrıntılar...

Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın politika faizini 24 Ağustos tarihinde beklenmeyen bir şekilde yüzde 25'e çıkardığı kararı hatırlatarak, dolar kuru üzerindeki "hafif yükselişi" ele aldığı son yazısında, dolar kurundaki tahminlerini değerlendirdi.

ORTALAMA DOLAR KURU 23,88 TL

dolar-tl.webp

Aktaş, dolar kuru tahminini şu şekilde açıkladı:

"Orta vadeli programda, bu yılın ortalama dolar kuru 23,88 olarak tahmin ediliyor. Ekim ayını da hesaba kattığımızda, yılın ilk on ayının ortalama kur değeri 22,58 oldu.

Aktaş, orta vadeli programda bu yılın ortalama dolar kurunun 23,88 olarak tahmin edildiğine dikkat çekti. Ekim ayı sona erdiğinde ise ilk on ayın ortalama dolar kuru 22,58 olarak gerçekleştiğini belirtti. Aktaş, "Yıllık ortalamanın 23,88 düzeyinde oluşması, son iki aydaki ortalamanın 30,38 olması demek. Ancak buna izin verilmez, normal eğilim de zaten buna işaret etmiyor." ifadelerine yer verdi.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ 29,70 TL

62e37a7186b2450790bd03d3.webp

Ancak Aktaş, bu artışın izin verilemeyeceğini ve normal eğilimin bunu göstermediğini ifade etti. Son iki aydaki ortalamanın, gidişata göre 28,90 ile en fazla 29 düzeyinde olabileceğini öne sürerek, bu şekilde yıllık ortalamanın 23,63 dolayında kalabileceğini ve yılın 29,70 düzeyinde kapatılabileceği tahmininde bulundu.

Diğer yandan Selçuk Geçer, Temmuz ayında doların Eylül ayında 30 lirayı aşabileceği tahmininde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN