Alevi Düşünce Ocağı Derneği'nden 27 partiye soru

Alevi Düşünce Ocağı Derneği'nden 27 partiye soru

Alevi Düşünce Ocağı Derneği'nin 27 siyasi partiye gönderdiği altı soru soru ile beraber "Böyle bir dönemde siyasi partilerin net inan. politikaları oluşturma ve açıklamalarını beklemekteyiz." denildi.

Geçtiğimiz ay Ankara'da cemevlerine ve İstanbul'da da cemevi yöneticisine yönelik provokatif saldırılar Almanya'ya uzandı. Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Düren’de bulunan ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı (AABK) Düren Alevi Kültür Merkezi’ne bu sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirilmişti. Yaşanan olay üzerinden birkaç gün sonra da Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş geçtiğimiz günlerde Kartal'da evinin önünde motosikletli 2 kişinin saldırına uğramıştı.

ALEVİ DÜŞÜNCE OCAĞI DERNEĞİ'NDEN 6 SORU

Alevi Düşünce Ocağı Derneği, son aylarda sıkça görülen olaylara ilişkin 27 siyasi partiye altı soru sordu.

"Böyle bir dönemde siyasi partilerin net inan. politikaları oluşturma ve açıklamalarını beklemekteyiz." denilen metinde sorulan sorular şu şekilde:

• Cem evleri yasal statüsü AİHM, Yargıtay ve hukuk mahkemelerimizde belirlenmiş ancak hâlâ yönetmelik ve yasalara yansıtılmamıştır. Gerekli düzenlemeler yapılmalı mı?

• İnanç grupları da yasal tüzel kişilik haklarını kullanabilmeli mi? • SÜNNİ inanca sağlanan desteklerden diğer inançlar da yararlanmalı mı?

• AİHM ve T.C. Anayasa Mahkemesi'nin insan hakları ve Anayasa ‘ya aykırı olduğunu ayrı ayrı nedenlerle kararlar altına aldığı zorunlu Din Kültürü Ve Ahlâk dersleri, 12 Eylül’den önce olduğu gibi seçmeli derse dönüştürülmeli mi?

• Orta ve yüksek öğretimde ALEVİ din adamları yetiştirebilmek için lise ve fakülteler açılmalı mı?

• İnanç özgürlükleri konusundaki görüşlerinizi bir özet belge veya kitapçık olarak alabilir miyiz?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN