Ali Babacan emekli zammını böyle eleştirdi: Yüzde 127 ile yüzde 33 arasında uçurum var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli zammına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, emekli bir vatandaşla yaptığı sohbette, "En düşük emekli maaşını da 7.500 liradan 10 bin liraya çıkararak onlara da yüzde 33 zam yaptı. Gerçek enflasyon yüzde 127 emekliye verilen zam, yüzde 33, yüzde 42, yüzde 49 hesap bu kadar." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, emekli bir vatandaşla yaptığı sohbette, iktidarın emeklilere yaptığı yüzde 5'lik ek zammı eleştirdi. Babacan, gerçek enflasyon oranları ve emekli zamları arasındaki farka dikkat çekti.

'GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 127'

Babacan, "Evvelsi gün açıklanan emekli zammıyla ilgili şu tespitleri yaptım. Gerçek enflasyon yüzde 127. TÜİK bunu yüzde 65 açıkladı. Memur emeklisine ne kadar zam verdi iktidar: Yüzde 49. SSK-Bağkur emeklisine ne kadar veriyor? Yüzde 37'diydi jest yaptı yüzde 42'ye çıkardı. En düşük emekli maaşını da 7.500 liradan 10 bin liraya çıkararak onlara da yüzde 33 zam yaptı. Gerçek enflasyon yüzde 127 emekliye verilen zam, yüzde 33, yüzde 42, yüzde 49 hesap bu kadar." dedi.

'BU ZAMLA NASIL GEÇİNECEĞİMİ SÖYLER MİSİNİZ?'

Karşılık olarak, emekli vatandaş Babacan'a, "Emekliyim, lütfen bana bu zamla nasıl geçineceğimi söyler misiniz? Belki burada bunları söylediğim için beni içeri alırlar." diye yanıt verdi. Babacan ise, "Sizlere bizlere güçleri yetmez içeri atmaya. Çünkü kaybedecek şeyi çok olanlara güçleri yetiyor. Kaybedecek bir şeyi olanlara güçleri yetmiyor. İktidardan en çok korkanlar zenginler ama bizi korkutamazlar. Hamdolsun bizim kaybedecek bir canım var o yüzden kimseden korkmuyoruz," diyerek vatandaşa destek verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN