'Alkol yasağı' muamması! Soylu'dan dikkat çeken paylaşım

'Alkol yasağı' muamması! Soylu'dan dikkat çeken paylaşım

Türkiye Tekel Bayileri Platformu’nun alkol satışı yasağı kalktığını duyurmasının ardından Bakan Soylu, Kütahya Valiliği'nin yasağın devam ettiğine ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye genelinde tam kapanmayla birlikte başlayan alkol yasağına dair tartışmalar devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya Valiliği'nin "kısıtlama günlerinde marketlerde alkol satışı kısıtlaması tüm 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya devam etmektedir" açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Valilikten yapılan açıklamada, 17 Mayıs'a dek devam edecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı hatırlatılarak "Bu kapsamda İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 08.12.2020 tarihinde almış olduğu karar uyarınca bu tarihten itibaren kısıtlama günlerinde marketlerde alkol satışı kısıtlaması tüm 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya devam etmektedir" denildi. 

"... Tekel büfelerinin faaliyetleri de İçişleri Bakanlığı tarafından belirtilen istisna kapsamında olmadığından yine 81 ilde olduğu gibi İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun almış olduğu karar gereğince kısıtlama sürecince sınırlandırılmıştır. 

"Belirtilen sınırlandırmalara aykırı hareket edenler hakkında umumi hıfzıssıhha kanunun ilgili maddelerince adli ve idari işlemler uygulanacak." 

 

 

YASAK KALTI MI?

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabı üzerinden "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulundu. 

İÇİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş'ın alkol yasağının kalktığını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, "Yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma uygulanacağının açıklanmasının ardından alkol satışı yapılması resmi bir belge olmaksızın yasaklanmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN