Almanya'dan Türkiye'ye silah ambargosu

Almanya'dan Türkiye'ye silah ambargosu

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye silah ihracatının durdurulacağını açıkladı. Merkel "Son günlerde Türkiye'nin Kürt askerine yönelik askeri operasyonuna son vermesi gerektiğini güçlü bir şekilde ifade ettim. Şu an burada bir kez daha bu çağrıyı yinelemek istiyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye silah ihracatının durdurulacağını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre Merkel, Türkiye'den Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmasını birçok kez talep ettiğini, mevcut durumda silah ihracatı da yapılamayacağını söyledi.

Parlamentonun alt kanadında konuşan Merkel "Son günlerde Türkiye’nin Kürt askerine yönelik askeri operasyonuna son vermesi gerektiğini güçlü bir şekilde ifade ettim. Şu an burada bir kez daha bu çağrıyı yinelemek istiyorum" dedi.

Harekatın 'büyük jeopolitik etkiler yaratacak insani bir dram' olduğunu iddia eden Merkel, bu sebeple Türkiye'ye mevcut şartlar altında silah satmayacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN