Almanya’dan vize müjdesi çıktı! Hükümet onayladı: Elinizi kolunuzu sallayarak gireceksiniz

Almanya’dan vize müjdesi çıktı! Hükümet onayladı: Elinizi kolunuzu sallayarak gireceksiniz

Yurt dışında çalışmak isteyenlere Almanya’da müjdeli haber geldi. Almanya’da yaşamak ya da çalışmak isteyenlere fırsat doğdu. O kartla elinizi kolunuzu sallayarak Almanya’ya gidebilirsiniz. Alman hükümeti resmen onay verdi

Almanya’da çalışmak ve yaşamak isteyenlerin heyecanla beklediği Fırsat Kartı’nın yürürlüğe gireceği tarih sonunda belli oldu. Ülkede nitelikli iş gücüne olan ihtiyaç nedeniyle çalışma ve oturma izni şartlarının kolaylaştırılmasını hedefleyen yasa, Almanya’ya gelenlere Chancekarte adıyla bir vize imkanı sağlayacak. Bu sayede dil bilme veya işin hazır olması gibi katı kurallara tabi tutulmayan kişilerin Almanya’da yaşamaları ve çalışmaları kolaylaşacak. İşte Fırsat Kartı hakkında detaylar…

ALMANYA’YA ARTIK VİZESİZ GİDEBİLECEKSİNİZ

Almanya’da iş bulup çalışmak ve orada yaşamak isteyenler için beklenen haber geldi. Alman hükümeti, nitelikli iş gücü sıkıntısını gidermek amacıyla göçmenlerin karşılaştığı bürokratik engelleri ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyordu. Bu yasa tasarısının yürürlüğe gireceği tarih sonunda açıklandı. Fırsat Kartı olarak adlandırılan bu vize, yabancı işçilere Almanya’ya daha kolay bir şekilde gitme imkanı sağlayacak.

img-3645.jpeg

Almanya’da çalışmak isteyenler için beklenen tarih sonunda açıklandı. AB dışından nitelikli işçi alımını kolaylaştıran yeni yasanın 1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği bilgisi elde edildi. Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü, The Local’a yaptığı açıklamada, yasanın 1 Mart 2024’te yürürlüğe gireceğini doğruladı.

img-3643.jpeg

ALMAN PARLEMANTOSU ONAYLAMIŞTI

Alman Parlamentosu, Almanya’da çalışmak isteyen veya ülkedeki mültecilere yeni iş fırsatları sunan nitelikli işgücü vizesi yasası reformunu 23 Haziran’da onaylamıştı. Alman İçişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamasında, “Aile birleşimiyle ilgili yeni düzenlemelerin 2024 Mart’ından itibaren yürürlüğe gireceği” beklentisini dile getirdi. Sözcü ayrıca, aile birleşimiyle ilgili kuralların 1 Mart 2024 tarihinden itibaren Almanya’ya nitelikli işçi vizesiyle gelen kişiler için geçerli olacağını açıkladı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN