Domates konservesini ilk günkü gibi taze tutmak meğer bu kadar kolaymış! Sadece bir kaşık bundan ekleyin

Domates konservesini ilk günkü gibi taze tutmak meğer bu kadar kolaymış! Sadece bir kaşık bundan ekleyin

Konserve hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunuyor. Bunlardan biri de metal kapaklı cam kavanozlar tercih etmek. Bunun haricinde uygulayacağınız bir yöntemle domates konservesi hem bozulmayacak, hem de uzun süre tazeliğini koruyacak. İşte, domates konservesi yapımı ve püf noktaları...

Domates, lezzeti ve içerdiği mineralleriyle; çorba, ana yemek veya sos yapımında sıkça kullanılıyor. Domatesin lezzetli halini muhafaza etmek için konserve olarak saklanıyor. Böylelikle kışın da domatesin lezzetinden faydalanmış oluruz.

Konserve yöntemi; bütçe dostu, sağlıklı ve çoğu yemekte kullanılır. Domates konservesi yapmak oldukça pratik. Püf noktalara dikkat ederek domates konservesinin raf ömrünü uzatmak ve bozulmasını önlemek mümkün.

DOMATES KONSERVESİ MALZEMELERİ

5 kilogram domates

1 yemek kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

5-6 adet metal kapaklı cam kavanoz

lezzetli-domates-konservesi-yapilisi.jpg

DOMATES KONSERVESİ YAPIMI PÜF NOKTASI

Domates konservesi hazırlarken içerisine 1 yemek kaşığı şeker eklemek, domates konservesinin uzun süre tazeliğini korumasını sağlar, ayrıca bozulmasını da önler.

DOMATES KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından küp küp doğrayın. Domateslerin suyunu avucunuzun içinde sıktırın. Eğer suyunu süzmezseniz çok uzun sürede pişer.

Tuz, yağ ve şekeri de ekleyip yüksek ısıda kaynatın. Ardından altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin. Yaklaşık 1 saat kadar pişirdikten sonra domatesleri sıcakken kavanozlara ekleyin. Bu arada kavanozları sıcak suda durulayın. Kavanozların ağzını kapatarak ters çevirin.

Soğumaya bırakın. Domates konserveleri soğuduktan sonra oda sıcaklığında veya kilerde saklayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN