Altında bugün resmen başlıyor... İslam Memiş'ten müjde geldi!

Altında bugün resmen başlıyor... İslam Memiş'ten müjde geldi!

Uzun yıllar güvenli liman olan altın yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılarına müjdeyi verdi. Altında bugün resmen başlıyor...

Altın ve para piyasalarının önde gelen isimlerinden olan İslam Memiş, emtia piyasalarındaki anormal işçilik durumuna dikkat çekerek, sarrafiye grubu altınlar arasında yaşanan makas aralığının yarından itibaren normale döneceğini açıkladı. Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeleri aktaran Memiş, yatırımcılara da önemli uyarılarda bulundu.

Yarım gram altın üretilecek mi? En düşük altın gramı ne olacak? - Nokta Gazetesi

Geçmişten günümüze değerli bir yatırım aracı olan altın, son yıllarda Türk lirasındaki değer kaybıyla birlikte vatandaşların öncelikli tercihi haline geldi. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi yönetimi, altın ve döviz talebini kontrol altına almak için 2023 yılında kısıtlayıcı önlemler almış ve bu uygulamalar 2024 yılında da devam etmişti.

Kapalıçarşı gibi altın piyasasının merkezi noktalarında döviz büroları ve kuyumcuların talepleri karşılayamaz hale gelmesi, altın üretimine yönelik getirilen kısıtlamalar ve ithalat yasakları ise önemli bir işçilik maliyetinin ortaya çıkmasına sebep oldu. İşte bu noktada uzman İslam Memiş'ten önemli bir müjde geldi.

ÜRETİM TARAFINDA NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Darphane'nin altın üretimi 16 yılın dibinde - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Kendisi de bir kuyumcu dükkanı işleten Memiş, altın üretimindeki kota uygulamaları ve ithalat kısıtlamalarının yakın zamanda esnetileceğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda 22 ayarlık 1 gram altın üretimine de yasak gelebileceğine belirten, Memiş bugün yaptığı açıklamada durumun değiştiğini ve altın piyasasında normalleşmenin yarından itibaren başlayacağını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "Altın üretiminde, işçilik tarafında bundan sonra herhangi bir problemle karşılaşmayacaksınız. Her şey eskisi gibi normalleşecek, daha çok normale dönüşecek. Bir problem daha var, o da ithalat sorunu. O da çözüldükten sonra gram altın tarafındaki sıkıntılar da sona erecek. Her şey sırayla.

Pazartesi günü ve önümüzdeki hafta boyunca bir şeylerin normalleştiğini, devletin yumruğunu masaya vurduğunu görmüş olacaksınız. Altın fiyatlarındaki normalleşmeyi görüyorsunuz. Şimdi de üretim tarafında, işçilik tarafında yapılan istismarların normalleştiğini göreceksiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN