Anaokullarında yeni uygulama! Artık başlıyor, tüm öğrenciler faydalanabilecek

Anaokullarında yeni uygulama! Artık başlıyor, tüm öğrenciler faydalanabilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer anaokulları hakkında alınan yeni kararı açıkladı. Anaokullarında ücretsiz yemek desteği hakkında araştırmalar devam ederken Bakan Özer o tarihi işaret etti. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

2022-2023 eğitim öğretim dönemi süresince okullarda alınan kararlar tek tek açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okullarda okul öncesi eğitimlerde çocuklara ücretsiz yemek verileceğini açıkladı. Yapılan açıklama sonrasında veliler ise uygulamanın ne zaman hayata geçirileceğini araştırmaya başladı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


ANAOKULLARINDA ÜCRETSİZ YEMEK UYGULAMASI


Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) Yapay Zeka Atölyeleri İşbirliği Protokol Töreni'ninde önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye için en kalıcı beşeri sermayenin eğitim olduğunu vurguladı. 2000'li yıllarda Türkiye'nin eğitim açısından çok iyi olmadığını dile getiren bakan Özer, o senelerde 5 yaşındaki çocukların okullaşma oranının %11 olduğunu, ortaöğretimde ise %44 olduğunu bu aktardı. Törende konuşmalarına devam eden Özer, sosyal yardım hakkında herkese heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, tüm okullarda okul öncesi eğitimdeki çocuklar için ücretsiz yemek verileceğini açıkladı. Yapılan açıklama ile birlikte veliler de uygulamanın faaliyete geçeceği tarih hakkında araştırmalarını hızlandırdı.

bakan-ozer-aciklama.jpg


ÜCRETSİZ YEMEK UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


2022-2023 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilecek olan ücretsiz yemek uygulamasının 2.dönemde okullarda uygulanacağını ifade edildi. Son zamanlarda yemekle ilgili çok spekülasyon olduğunun altını çizen Bakan Özer, çocukların aç kaldığının söylendiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce olmayan bir sistemi devreye soktuğunu ifade eden Özer, “Taşımalı eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek veriyor. Yaklaşık bir milyon öğrenci taşımalı eğitimde yemek yerken, biz bunu 1,8 milyona çıkardık. Meclisteki bütçe görüşmemde açıkladığım gibi okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vereceğiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz.” ifadelerini dile getirdi.

okullarda-ucretsiz-yemek.jpg


Bir sorun olmaması durumunda 2023 yılı sonuna kadar yapılacağını ifade eden Bakan Özer, 2. dönemde ücretsiz yemek uygulamasının hayata geçirileceğini belirtti. 6 Şubat tarihini işaret eden Özer, Türkiye'deki tüm okullarda okul öncesi eğitimi alan öğrencilerle birlikte taşımalı eğitim alan öğrencilerin ücretsiz yemek uygulamasından yararlanabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrencilerin ücretsiz yemek uygulamasından yararlandığını dile getiren Özer, bu durumun tüm öğrenciler için geçerli olacağını aktardı. Yapılan yeni çalışma ile birlikte 1.8 milyon öğrenci sayısının 5 milyon üzerine çıkacağı belirtildi.


Bu kapsamda ücretsiz yemek uygulaması 2. dönemin başında yani 6 Şubat 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN