Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Kenan Yaşar oldu

Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Kenan Yaşar oldu

TBMM Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, partilerin grup önerilerinin ardından Anayasa Mahkemesinde boşalacak bir üyelik için gizli oylama yapıldı.

Milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen ve 82 baro başkanının oy kullandığı seçim sonucunda 27 aday adayı arasından TBMM'ye bildirilen Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu Üyesi Zülal Erdoğan Bilal ve Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan arasından seçim yaptı.

Üçüncü oylamada kullanılan 406 oyun 302'sini alan Kenan Yaşar, Anayasa Mahkemesi'nde boşalacak üyeliğe seçildi.

AK PARTİ'DEN ADAY OLMUŞTU

Geçmişte AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcılığı da yapan Yaşar, 2015 genel seçimlerinde AK Parti milletvekili aday adayı olmuştu.

AYM üyesi Celal Mümtaz Akıncı 31 Ocak'ta yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılacak. 15 üyeden oluşan AYM'nin bir üyesi; baro başkanları tarafından belirlenerek gönderilen 3 avukat arasından TBMM’de seçiliyor.

KENAN YAŞAR KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamlayan Yaşar, 1996 yılından Çorum Barosu’na kaydolarak serbest avukatlığa başladı. AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcılığı yapan Yaşar, 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. Yaşar, 2018’den bu yana Çorum Baro Başkanlığı yapıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN