Kenan Yaşar kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Kenan Yaşar kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini tapu kadastro ve hukuk üzerine okuyan Kenan Yaşar, 2018-2022 yılları arasında Çorum Baro Başkanlığı yaptı. 2015 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak partisi tarafından tercih edilmedi. İşte, Kenan Yaşar'ın hayatı...

Anayasa Mahkemesi'nde boşalan üyelik kontenjanına Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar seçildi. TBMM'de 19 Ocak 2021 Çarşamba günü; Diyarbakır Barosu'na kayıtlı Avukat Zülal Erdoğan Bilal, Çorum Baro Başkanı Avukat Kenan Yaşar, Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan isimleri oylamaya sunuldu. Milletvekillerinin tercihiyle Avukat Kenan Yaşar, Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne atandı.

Afyonkarahisar Baro Başkanı olarak görev yaparken 2010 yılında TBMM tarafından AYM üyeliğine seçilen Celal Mümtaz Akıncı, yaş haddinden dolayı 31 Ocak 2022 tarihinde emekliye ayrılacak. Bu tarihten sonra koltuğuna Kenan Yaşar oturacak.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 20 Ocak 2022 günü yaptığı röportajda, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasına karşı çıktığını belirten Kenan Yaşar, kendini 'Alevi kökenli muhafazakar' olarak tanımlıyor. Ayrıca eski AK Parti yöneticisi olmasına karşın AK Parti hükümetinin 'çoklu baro' düzenlemesini de desteklemediğini dile getirdi.

thumbs-b-c-6b67ad3807b7fdd23ca504fb1fc98348.jpg

KENAN YAŞAR'IN HAYAT HİKAYESİ

1971 yılında Çorum'un Mecitözü ilçesinde dünyaya geldi. Kenan Yaşar aslen Selanik göçmenidir.

İlk, orta ve lise öğrenimi İskilip'te okudu. Lise yıllarından itibaren şiir ve edebiyatla ilgilendi. Çok sayıda şiiri bulunan Kenan Yaşar, bir dönem 'Aşkın -e Hali' adlı edebiyat dergisi çıkardı.

Önlisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tapu Kadastro bölümünde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

1996 yılından Çorum Barosu'na kaydolarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

Bir dönem AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu fakat partisi tarafından liste dışında bırakıldı.

Çorum Barosu'nda genel sekreter olarak görev yaptı. 2018-2022 yılları arasında Çorum Baro Başkanlığı yaptı.

19 Ocak 2022 tarihinde TBMM'de yapılan oylamada Anayasa Mahkemesi Üyesi olarak atandı. 12 yıl görev yapmak üzere seçilen Anayasa Mahkemesi Üyeleri, 65 yaşını doldurunca emekliye ayrılıyor. Zorunlu emeklilik yaşından önce görev süresi dolan üyelerin başka bir görevde çalışmaları ve özlük işleri kanunla düzenleniyor.

ÖZEL YAŞAMI

1971 doğumlu olan Kenan Yaşar, 2022 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Ayşe Yaşar ile evlidir ve 2 çocuğu vardır.

Kenan Yaşar 1.77 metre boyunda, 76 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @avkenanyasar, Twitter'da @avkenanyasar, Facebook'ta @avukatkenanyasar kullanıcı adıyla yer almaktadır.

yasar-kaya.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN