Mehmet Durakoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Mehmet Durakoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

2016 yılından beri İstanbul Barosu Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Durakoğlu, avukatlık mesleğine 1986 yılında başladı. Deneyimli hukukçu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetimlerinde bulundu. İşte, Mehmet Durakoğlu'nun hayatı...

2004 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Mehmet Durakoğlu; 2016, 2018 ve 2021 yıllarında peş peşe İstanbul Barosu Başkanlığı'na seçildi. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanı olarak görev yapan ünlü hukukçu; 1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde CHP'den İstanbul milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

MEHMET DURAKOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

1956 yılında Sivas'ta dünyaya geldi.

Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

1986 yılında serbest avukat olarak mesleğe başladı. Dış ticaret alanındaki sertifika programlarında dersler verdi. Bu konu üzerinde çok sayıda makalesi yayımlandı.

İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Üyeliği'nin ardından 2004 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Mehmet Durakoğlu; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetimlerinde bulundu.

2006 yılında Baro Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2010-2014 yılları arasında İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2016 ve 2018 İstanbul Barosu seçimlerinde başkan seçilmesinin ardından 17 Ekim 2021 tarihinde üçüncü kez başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı.

Mehmet Durakoğlu,

ÖZEL YAŞAMI

1956 doğumlu olan Mehmet Durakoğlu, 2021 yılı itibarıyla 65 yaşındadır.

Mehmet Durakoğlu evlidir ve 2 çocuğu vardır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @DURAKOGLU2016, Twitter'da @av.mehmetdurakoglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN