Ankara toplu taşımada büyük çıkmaz! Mansur Yavaş’tan tüm şoförlere rest! Ortalık fena karıştı herkes birbirine atıyor

Ankara toplu taşımada büyük çıkmaz! Mansur Yavaş’tan tüm şoförlere rest! Ortalık fena karıştı herkes birbirine atıyor

Ankara'da toplu taşıma çıkmazı devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşları işaret eden özel halk otobüsü şoförlerine Mansur Yavaş’tan büyük rest geldi. Trafikten men edilerek yasal işlem başlatılacak. İşte Ankara toplu taşımada son gelişmeler…

Ankara'da toplu taşıma kullanan 65 yaş ve üzeri vatandaşları hedef alan özel halk otobüsü şoförlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan büyük rest geldi. Artan maliyetlere rağmen toplu taşıma kullananların belediye bünyesinde sübvanse edildiğini belirten otobüs şoförleri ucuz taşımacılık yaptıklarının altını çizdi. Toplu taşımada ortalık bir anda karışırken son durumda merak ediliyor. İşte Ankara toplu taşımada son gelişmeler…

ANKARA TOPLU TAŞIMADA SON DURUM NE?

Artan maliyetler ulaşım fiyatlarını etkilerken EGO maliyetler nedeniyle bu aya kadar olan zararın 3 milyar TL'ye ulaştığınız bildirdi. Özel taşımacılık yapan halk otobüsü şoförlerine düzenli destek sağladığını belirten Mansur Yavaş, "Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu'nun 62. maddesine aykırı olarak EGO'nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir.” sözlerini dile getirdi.

ankara-ozel-halk-otobusu.jpg


Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işletmecilerin trafikten men edilerek hakkında yasal işlem başlatılacağını söyleyen Başkan Yavaş, bundan sonra gelir desteği alamayacaklarının altını çizdi. Mevzuat gereğince indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyeye bildirilmesi gerektiğini ifade eden Mansur Yavaş, gereken işlemlerin yapılacağını vurguladı.

22 GRUP OTOBÜSE BİNEMEYECEK

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara tarafından 19 Eylül'de yapılan açıklamada otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi durumunda Ankara'da şehit, gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerinin taşınmama kararı alındı duyuruldu.
ozel-halk-otobusu.jpg

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

AK Parti hükümetinin akaryakıt zamları sonrasında Mansur Yavaş ve yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesinden yeterli derecede destek göremediğini belirten Ankara Özel Halk Otobüsü esnafı mağduriyetini dile getirdi. Emeklileri zor durumda bırakacak bir karara imza atan Özel Halk Otobüsü şoförleri, Ankara genelinde hizmet veren yaklaşık 800 özel halk otobüsünün ücretsiz ve indirimli biniş tarifelerinin kısıtlanacağını ve 18 kesimden vatandaşın ücretsiz olarak otobüslere binemeyeceğini duyurdu.

ankar-aozel-halk-otobus.jpg

EMEKLİLERİ HEDEF ALDILAR

Ankara Özel Halk Otobüsü esnafı tarafından yapılan açıklamalar durumunda doğrudan emeklilerin hedef alındığı görülmektedir. 2023 yılının ilk 6 ayında 10 milyon 473 bin serbest 6 milyonunun 65 yaş ve üzeri emekliler olduğu aktarıldı. 886 bin binişle 62-65 yaş arası yaşlı kaç sahibi eklendiğinde bu rakam 7 milyona ulaşıyor. 1 Ekime kadar karıl verilememesi durumunda ücretsiz ve indirimli yolcu taşımama kararı devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN