Ankara'da 'Hükümet istifa' sloganı atan kadınlara gözaltı

Ankara'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. “Hükümet istifa” sloganı atan kadınlar polis tarafından gözaltına alındı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilin etkilendiği depremlerin ardından hayatını kaybedenler için Ankara Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Platform üyesi Tuana Gençay, “Hükümet istifa sesini susturmaya çalışıyorlar. Depremzedeleri susturmaya çalışıyorlar ama nereden baskılarlarsa baskılasınlar o sloganı biz her yerde atmaya devam edeceğiz” dedi. Açıklamanın bitmesini beklemeyen polis, çok sayıda kadını gözaltına aldı. Polis bu sırada gazetecilerin görüntü almasını da engelledi.

“Depremde ölümü de kadın cinayetlerini de durduracağız” yazılı pankart taşıyan kadınlar dağılırken de “Hükümet istifa” sloganı atınca polis saldırısına uğradı. Burada da kadınlar gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN