Anne ve babaya destek ödemesi yapılacak! Başvuru yapan nakit desteği kapıyor: Başvuru yapan 1900 TL ödeme alıyor...

Anne ve babaya destek ödemesi yapılacak! Başvuru yapan nakit desteği kapıyor: Başvuru yapan 1900 TL ödeme alıyor...

Ülkemizde her geçen ay yükselen enflasyon ile birlikte vatandaşların omuzuna yük bindi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan destek ödemeleri ile birlikte aileleri bu yüklerden kurtarmaya çalışılıyor. Destek müjdesi ile birlikte anne ve babalara tam 1900 TL destek ödemesi yapılacak. Paylaşılan desteğin detayları açıklandı. İşte tüm detaylar...

BAŞVURAN 1900 TL DESTEK ALIYOR

Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar ile birlikte destek ödemelerine her geçen gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte çocuklu anne ve babaya destek ödemesi yapılıyor. Hak sahibi olan vatandaşlara 1900 TL tutarında devlet desteği veriliyor.

Bu destekten faydalanabilmenin şartlarından birisi de çocuk sahibi olmaktan geçiyor. Çocuk destek ödemeleri ve aile yardımlarının birleşmesi ile birlikte başvuru yapan vatandaş destek ödemesinden faydalanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte başvuru ekranları açıldı. E-Devlet sisteminden giriş yaparak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuzun kabul edilmesi halinde 1900 TL'ye varan destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

kira-yardimi-2021.jpg

AİLE DESTEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilecek olan destek ödemelerinin detayları paylaşıldı. Destek başvurusu için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. E-Devlet sistemi üzerinden online bir şekilde yapılan başvuru aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) müracaat ederek de yapılabiliyor.

Başvuru yapan kişilerin doğru bilgi vermesi oldukça önemli bir kriter. Destek ödemeleri PTT şubeleri üzerinden veriliyor. Aile yardım ödemesi 1250 TL ile birlikte çocuk destek bileşeni olan ödeme tutarı 650 toplamda ise 1900 TL ödeme yapılıyor.

1606885772395-esnaf-001.jpg

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemesinden faydalanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekir. Sağlanması gereken şart ise şu şekildedir;

Destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların hanesindeki kişi başında düşen para miktarının asgari ücretin 3'te 1'inden daha az olması gerekir. Bu şartı sağlamanız halinde başvuruda bulunarak destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN