AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav takvimi

AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınav takvimi

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları 4 Aralık 2021 tarihinde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Açık Öğretim Kurumları (ortaokul-lise) sınavlarının online yapılması kararını almıştı. Sınavlarını çevrimiçi (online) gerçekleştirecek öğrencilerin işlemlerini 10 Aralık 2021 Cuma günü saat 23.59'a kadar AÖL sınav sistemine giriş yaparak tamamlamaları gerekiyor. İşte, AÖL online sınav giriş ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nin (AÖL) yeni eğitim öğretim yılına ait sınav takvimi yayınlandı. AÖL'de okuyan on binlerce öğrenci, 1. dönem sınavlarında ter döküyor. 1. dönemde online yapılan sınavların 2. dönemde nasıl yapılacağı henüz açıklanmadı.

2021-2022 AÖL BİRİNCİ DÖNEM SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları online olarak 4 Aralık 2021 - 10 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılıyor.

Sonuçların, 10 Aralık 2021 Cuma günü tamamlanmasının ardından 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Buna göre AÖL sonuçları aralık ayı içerisinde erişime açılacak.

AÖL SINAVINA NASIL GİRİLİR?

İnternet üzerinden gerçekleşecek sınav için lise öğrencileri okullarının internet sitesindeki öğrenci girişinden T.C. kimlik veya öğrenci numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak online sınav uygulamasına katılabilir.

Öğrenciler, açılan ekrandaki menüden ‘Online Sınav Giriş’ butonunu seçerek sisteme giriş yapabilirler. İlgili derslerden istediklerini seçerek online sınavı başlatabilirler.

AÖL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Seçilen derse ait sınav, 'Sınava Başla' butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında 'Kaydet ve İlerle' butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise 'Kaydet ve İlerle' butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde cevapları tamamlamayan öğrenciler için 25 dakika sonunda sistem otomatik olarak sınavı bitirecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecek, Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha yinelenmeyeceği bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir kereye mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu durumun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru ya da sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru veya sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme esnasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı tutularak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanmasıyla değerlendirme yapılacaktır.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında;[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılacaktır.

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN