PCR testi rafa kalkıyor! Öğretmenlere hızlı 'antijen kiti'

PCR testi rafa kalkıyor! Öğretmenlere hızlı 'antijen kiti'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaklaşık iki senedir öğrencilerin eğitimi için seferber olan öğretmenlere yönelik yeni bir salgın tedbirinin alındığını bildirdi. Özer, öğretmenlere 'PCR' testi yerine 'hızlı antijen' kiti uygulaması için Sağlık Bakanlığı'nın onayının beklendiğini açıkladı.

Ankara Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi’nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Salgın kapsamında okullarda alınan tedbirler kapsamında öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi yaptırmaları gerekiyordu. Özer, "Hızlı antijen kiti şu an Sağlık Bakanlığı’nda onay sürecinde. Onay sonrası öğretmenlerimize PCR yaptırmayacağız, ‘hızlı antijen kiti’ni kullanmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, 1 ayda 6 bin 372 yeni kütüphanenin açılışı yaptıklarını belirten Özer, "Ocak ayında ‘Temiz Okul’ projesini başlatacağız. Tüm okullarımız, kantinden yemekhaneye baştan sona elden geçirilecek. Meslek liselerinde dolaplarımız sıralarımız yapılacak. Pandemi döneminde maske, dezenfektan ihraç ettik. Hızlı Antijen Kiti ürettik" diye konuştu.

İstihdam sorununa ilişkin de konuşan Özer şu ifadelere yer verdi:

"İstihdam ile ilgili şikâyetlerin çoğu mesleki eğitim merkezlerinin güçlendirmesi ile çözülebilir. Mesleki teknik Anadolu lisesi mezunlarının istihdam oranı 57. Eğitim aldığı alanla ilgili istihdam alanı yüzde 17. Arz-talep dengesini yeniden uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Mesleki eğitim merkezlerini yaygınlaştıracağız.
En kritik tamamlayıcı hamle artık bu işbirliklerimizde istihdam öncelikli, istihdam garantili eğitim vermeye başladık. Aradığım elemanı bulamıyorum dönemi bitecek. ‘Genç işsiz’ tanımı son bulacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN