Araba alacaklar için son fırsatlar! Kampanyalar o tarihte bıçak gibi kesilecek: İMAS Başkanı "son bulacak" diyerek duyurdu

Araba alacaklar için son fırsatlar! Kampanyalar o tarihte bıçak gibi kesilecek: İMAS Başkanı "son bulacak" diyerek duyurdu

Araba almayı düşünenler son fırsatlar! O tarihten sonra kampanyalar bıçak gibi kesilecek! İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel "Son bulacak" diyerek duyurdu! İşte ayrıntılar...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil almak isteyenler için şu anda en avantajlı dönemin yaşandığını belirterek, yeni yıldan itibaren fiyatların artabileceği uyarısında bulundu. Ertemel, sıfır otomobil fiyatlarında ve ikinci el araba piyasasında devam eden indirim ve kampanya fırsatları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ertemel, tedarik zincirindeki sıkıntıların ve otomotiv arzındaki sorunların nedeniyle önceki dönemde piyasada sıfır araç bulunurluğunun azaldığını ancak şu anda bu sorunun ortadan kalktığını ifade etti. Piyasada sıfır araç bulunurluğunun artmasıyla birlikte, otomobil bayilerinin ellerindeki stokları azaltmak için çeşitli kampanyalara başvurduğunu söyledi.

FAİZSİZ KREDİ, TAKAS DESTEĞİ, HEDİYE YAKIT GİBİ KAMPANYALAR DEVAM EDİYOR

araba-almak-icin-en-uygun-zaman-nedir4.webp

Ertemel, “Yılın son çeyreğinde model yılı o seneye ait stoktaki araçları eritmek maksadıyla çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Bu yıl düzenlenen kampanyalar geçmişe nazaran tüketici açısından çok daha cazip ve rekabetçi bir ortamda ilerliyor.” dedi. Genel olarak her markada sıfır faiz veya avantajlı oranlarla kredi kampanyası düzenlendiğini, bazı markaların ise takas desteği, hediye yakıt gibi seçenekler sunduğunu belirtti.

HANGİ ARABA MARKALARINDA İNDİRİM VAR?

araba-almak-icin-en-uygun-zaman-nedir.jpg

Hangi markalarda indirim olduğu konusunda bilgi veren Ertemel, Honda, Chery, Toyota, Suzuki, DFSK ve Skoda'nın bazı modellerinde yüzde 0 faizli kredi kampanyaları düzenlediğini, MG'nin yüzde 0.59, Citroen, Peugeot, Opel ve Seat'in ise 1.79 oranlı kredi kampanyaları düzenlediğini açıkladı.

KAMPANYA NE KADAR DEVAM EDECEK?

araba-almak-icin-en-uygun-zaman-nedir-1.webp

Ancak Ertemel, kampanya döneminin 2023 model yılı araçların kalan stok durumuna bağlı olarak, yeni yılın ilk ayını da kapsayabileceğini ancak 2023 model stoğunun erimesi durumunda Aralık ayında kampanyaların son bulacağını belirtti.

Araç fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak Ertemel, "Araç fiyatlarında daha fazla düşüş beklemiyoruz. Bugün dahi aylık maliyetlerin değişmesinden dolayı fiyatlar 15-20 gün sonrasında yukarı yönlü değişkenlik gösterebiliyor. Artan döviz kuru sebebiyle bugün gördüğümüz rakamlar, hem ikinci el hem de sıfır araçlarda sağlanabilecek en cazip rakamlardır. Kısacası İndirim oranlarının daha fazla artmayacağı kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

ARAÇ ALMAK İÇİN EN AVANTAJLI DÖNEM

araba-almak-icin-en-uygun-zaman-nedir-2.jpg​​​​​​​

Ertemel, yüksek mevduat oranları ve krediye erişimde yaşanan güçlükler sebebiyle 2024 yılında otomotivde daralma yaşanabileceğini belirtti. Ancak Çin menşeli markaların yarattığı rekabet ortamının fiyatlar açısından tüket​​​​​​​iciye olumlu yansıdığını söyledi. Yine de 2024 yılında yükselen maliyetler ve döviz kuru gibi etmenler sebebiyle otomobil fiyatlarında artışlar görülebileceği uyarısında bulundu.

Ertemel, otomobil almak isteyen vatandaşlara "Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız için oldukça avantajlı bir dönemin içerisindeyiz. Bu doğrultuda ikinci el veya sıfır araçları inceleyerek mevcut avantajlı fiyatlardan faydalanabilirler." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN