Aralık'ta 40 bin TL veren bankalar Ocak'tan sonra suspus: Öğretmenlerin promosyon isyanı

Aralık'ta 40 bin TL veren bankalar Ocak'tan sonra suspus: Öğretmenlerin promosyon isyanı

Geçtiğimiz yıl sonunda çalışanlar ve emekliler için promosyon yarışına giren bankalar, öğretmenler için aynı tepkiyi vermedi. Kriz döneminde kendilerini rahatlatacağını düşündükleri promosyonun 5 bin lirayı geçmemesi öğretmenleri hayal kırıklığına uğratırken geçen hafta yapılan ihaleyle rakam iyice dip yaptı.

2022 yılının sonuna doğru çalışanlar ve emekliler için promosyon yarışına giren bankalar ne oldu ise yeni yıl ile birlikte fikir değiştirdiler. Aralık ayında 25-30 hatta 40 bin TL’leri veren bankalar Ocak ayı ile birlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde özellikle MEB çalışanları ve öğretmenlerle dalga geçercesine teklifler vermeye başladı. Bu yerlerden birisi de Trakya’nın en büyük yerleşim birimi olan Çorlu.

MAAŞ İHALESİ 3. KEZ KARARA BAĞLANAMADI

Şubat ayında banka sözleşmesi yenileme görüşmelerinde verilen 17.200 TL az bulunduğu için tekrarlanan 2. ihalede çok daha düşük teklifler geldi. İkinci ihalede en yüksek teklifi veren Finans Bank vefat edenden, tayini çıkandan, emekli olandan verdiğim promosyon bedelini geri alırım, gelene de vermem gibi bir çok tuhaf şart ileri sürdü. Kamu bankaları ise 5000 TL’yi geçmeyen komik teklifler ile adeta öğretmenlere bize gelmeyin mesajı verdi.

Geçen hafta içinde yapılan 3. İhalede ise rakam iyice dip yaptı. EYT’liler için bile 10 bin TL’lerin konuşulduğu bugünlerde daha önce 17 bin TL’ye kadar çıktığı söylenen Yapı Kredi Bankası 10 bin TL’nin biraz üstünü vererek olayı oldubittiye getirmek istiyor.

Öğretmenler ise içinden geçilen bu kriz döneminde kendileri için bir nebze rahatlatmasını bekledikleri promosyon gelirinin hiç edilmesi karşısında öfkeli…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN