Area Araştırma anket sonuçlarını yayımladı: Seçmen, 'Millet İttifakı'na daha olumlu bakıyor

Area Araştırma anket sonuçlarını yayımladı: Seçmen, 'Millet İttifakı'na daha olumlu bakıyor

Area Araştırma’nın anketine göre 'Millet ittifakı', Cumhur ittifakından yaklaşık 2,3 puan önde giderken İYİ Parti lideri Meral Akşener'e olan güvenin en yüksek yüzdeye sahip olması dikkat çekiyor.

Genel seçime bir buçuk sene kala muhalefetteki partiler erken seçim çağrısı devam ederken iktidar, bu çağrıları reddederek seçimlerin zamanında düzenleneceğini vurguluyor. Araştırmacılar ise iktidar partisine oy desteğinin azaldığını öne sürüyor. Öte yandan anketlere göre AK Parti’nin ortağı MHP’nin de mevcut baraj yüzde 10’u geçemeyecek.

Para Analiz'de yer alan habere göre, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi gündemde iken AK Parti, anket şirketlerine denetim getirmeyi düşünüyor.

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

area1.jpgArea Araştırma Türkiye Siyasi Gündem Araştırması

Area Araştırma’nın 24-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği ankette 26 ilde siyasi tercihleri sorulan 2 bin 102 kişiden kararsızlar dağıtıldığında yüzde 32’si AKP, yüzde 27,1’i CHP, yüzde 15,4’ü İYİ Parti, 10,2’si HDP, 8,2’si MHP, 3,3’ü Deva Partisi dedi. Böylelikle CHP ve İYİ Parti’den oluşan 'millet ittifakı' yüzde 42,5’lik orana ulaşarak, toplamda yüzde 40,2’lik desteğe sahip AKP ve MHP’nin oluşturduğu 'cumhur ittifakı'nı geride bıraktı.

AKŞENER'E GÜVEN YÜZDESİ YÜKSEK

area2.jpgArea Araştırma Türkiye Siyasi Gündem Araştırması

Seçmenden 'olumlu' görüş en çok yüzde 42,8 ile Akşener’e verilirken onu yüzde 39,5’le Erdoğan ve yüzde 34,7 ile Kılıçdaroğlu izledi. Area Araştırma’nın 2021 anketlerinde ortalama yüzde 34,2 orana sahip olan AKP’nin ocakta yüzde 2,2’lik kayıp yaşadığı görülüyor. CHP'de ise yüzde 24,8’den yüzde 27,1’e artış var. 2021’de ortalama yüzde 14,1 puana sahip İYİ Parti, ocak ayı anketinde yüzde 15,4’e yükseldi. Aynı şirketin raporlarında HDP’nin oy trendleri grafiğine bakıldığında yükseliş gerçekleşmediği yüzde 11,7’den yüzde 10,2’ye gerilediği görülüyor. MHP’de de 1,4 puanlık düşüş var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN