Arife günü ve Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı, çalışıyor mu?

Arife günü ve Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı, çalışıyor mu?

Bayramda bankaların çalışma saatleri belli oldu. 2021 resmi tatil günleri kapsamında olan Kurban Bayramı'nda bankalar kapalı olacak. Arife günü ise banka şubeleri saat 13.00'e kadar hizmet verecek. Bayramın ertesi gününün hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla ilk işlem günü 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü olacak. İşte, bayramda bankaların çalışma saatleri...

9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla arife günü bankaların hizmet verip vermeyeceği merak konusu oldu. Banka ATM'leri 7/24 açık olsa da banka şubelerinden işlem yapmak durumunda olan vatandaşlar, bayram tatili öncesi banka işlemlerini 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü öğlen saatlerine kadar gerçekleştirebilecek.

BANKALAR ARİFE GÜNÜ AÇIK MI KAPALI MI?

Kurban Bayramı öncesi idrak edilecek 19 Temmuz 2021 Pazartesi gününe denk gelen arife günü, bankalar için yarım gün tatil olacak. Bankalar, PTT şubeleri ve kamu kuruluşları arife günü yarım gün hizmet verecek.

Arife günü banka şubeleri 09.00-13.00 saatleri arasında açık olacak ve yapılan işlemler sisteme geçecek.

2021 KURBAN BAYRAMI'NDA BANKALAR TATİL Mİ?

Birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra bankalar resmi tatillerde bilindiği üzere kapalı oluyor. 20-21-22-23 Temmuz 2021 günlerinde kutlanacak Kurban Bayramı'nda da tüm bankalar kapalı olacak. Bayram ertesinin de hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla, internetten ve ATM'lerden yapılan bankacılık işlemleri de ilk iş günü olan 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü sisteme işlenecek.

Fakat online şubelerden yapılacak 1000 TL'ye kadar olan FAST para transferleri bayram boyunca geçerli olacak.

İDARİ İZİN BANKALARI KAPSIYOR MU?

'İdari izin' ya da diğer adıyla 'idari tatil' sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türü. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamıyor. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN