Bayramda havale ve EFT yapılır mı? Bayramda EFT ne zaman hesaba geçer?

Bayramda havale ve EFT yapılır mı? Bayramda EFT ne zaman hesaba geçer?

Bilindiği üzere resmi tatillerde bankaların kapalı olmasından mütevellit 2021 Kurban Bayramı'nda banka şubeleri 4 gün boyunca hizmet vermeyecek. Bu kapsamda iki farklı banka arasındaki EFT işlemi de bayram boyunca yapılamayacak. Aynı banka içindeki havale işlemi ise bayram günlerinde yapılabilecek. İşte, Kurban Bayramı'nda EFT ve havale işlemleri...

Bayramda para transferi yapacak vatandaşlar, EFT ve havale işlemlerinin ne zaman sisteme geçeceğini merak ediyor. Zira, resmi tatil günlerinde bankaların kapalı olması dolayısıyla EFT işlemleri geçerli olmazken, havale işlemleri her zaman yapılabiliyor. Kurban Bayramı boyunca para transferi yapmak durumunda olan banka müşterileri, aynı banka kartlarından havale işlemlerini gerçekleştirebilir.

2021 KURBAN BAYRAMI'NDA BANKALAR AÇIK MI KAPALI MI?

20-21-22-23 Temmuz 2021 Kurban Bayramı'na denk gelen günler resmi tatil olduğundan dolayı bankalar hizmet vermeyecek ve tam gün kapalı olacak. Kurban Bayramı boyunca bankalar hiçbir banka çalışmayacak. Fakat arife günü olan 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü bankaların 09.00-13.00 saatleri arasında hizmet verdiğini belirtelim.

BAYRAMDA EFT VE HAVALE GEÇİYOR MU?

Kurban Bayramı'nın yanı sıra bütün resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamaz. İnternet üzerinden veya ATM'den yaptığınız EFT işlemi, sonraki ilk iş günü gerçekleşir. Havale işlemiyse her gün her saat yapılabilir.

20-21-22-23 Temmuz 2021 günlerinin resmi tatil olması nedeniyle bankalar arası para transferi EFT, bir sonraki iş günü olan 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü gerçekleşir. Yani bugün EFT ile yapacağınız para transferi, haftaya pazartesi günü ilgili kişiye ulaşır.

RESMİ TATİLDE EFT YAPILABİLİR Mİ?

EFT işlemleri banka personelleri tarafından manuel olarak onaylandığı ve resmi tatil günü bankalarda çalışan olmadığı için, ilk iş gününde işleminiz sıraya girer ve onaylanırsa karşı tarafa ödemeniz gönderilir.

Telefon bankacılığı, internet, mobil şube veya ATM'lerden vereceğiniz EFT gönderme emri aynı şekilde işlem görür ve benzer şekilde sonuçlanır, birbirlerinden farklı değildir.

Fakat banka içi para transferi olan havale işlemleri Kurban Bayramı da dahil olmak üzere tüm resmi tatil günlerinde gerçekleşir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN