Arife günü ve bayramda eczaneler açık mı? İşte eczanelerin bayram mesai saatleri

Arife günü ve bayramda eczaneler açık mı? İşte eczanelerin bayram mesai saatleri

4 günlük Kurban Bayramı boyunca birçok meslek grubunda tatil ilan edilirken, nöbetçi eczaneler çalışmaya devam edecek. İşte, eczanelerin arife günü ve Kurban Bayramı çalışma saatleri...

Bu yıl 19 Temmuz Pazartesi 2021 tarihinde denk gelen Kurban Bayramı arife gününde eczanelerin çalışma saatleri merak konusu oldu. Zira sağılık ihtiyaçlarının karşılandığı eczanelerin 7/24 açık olması önem arz ediyor. Bilindiği üzere hafta içi gece saatlerinde ve hafta sonları nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Bayram günleri de nöbetçi eczane sistemi uygulanıyor.

ARİFE GÜNÜ VE KURBAN BAYRAMI'NDA ECZANELER ÇALIŞIYOR MU?

19 Temmuz 2021 Pazartesi günü arife ve 20-23 Temmuz 2021 günlerinde Kurban Bayramı idrak ediliyor. 4,5 gün sürecek resmi tatil sürecinde eczanelerin çalışma saatleri belirlendi. Eczanelerin çalışma yönetmeliğine göre arife günü ve bayram günlerinde uyulması gereken çalışma yönergeleri bulunuyor.

Arife gününde eczaneler 09.00-13.00 saatleri arasında hizmet verecek. 20-21-22-23 Temmuz 2021 Kurban Bayramı günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olacak.

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uyum sağlayacak.

Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık kalacak. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremeyecek.

NÖBETÇİ ECZANE NASIL ÖĞRENİLİR?

Hangi eczanelerin açık olduğunu öğrenmek için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden İstanbul'daki nöbetçi eczaneleri görüntülemek mümkün.

İSTANBUL NÖBETÇİ ECZANELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN