Asgari ücret zammında son çıkış! Beklenen zam oranı belli oldu: Son dakika açıklaması geldi

Asgari ücret zammında son çıkış! Beklenen zam oranı belli oldu: Son dakika açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde asgari ücretliye Temmuz ayında zam yapılacağını duyurmuştu. Seçimin kazanılmasından sonra Erdoğan'ın zam vaadi tekrar gündeme geldi. Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan zam oranı da netleşmeye başladı. Buna göre asgari ücretlinin yüzünü güldürecek rakamlar masada

2023 yılı itibari ile 8.500 lira olan asgari ücret için tekrar düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete ek zam geleceğini duyurmuştu. Tekrardan cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın vaadi sonrası asgari ücrete yapılacak olan zam oranı da masaya yatırıldı. Refah payı ile beraber asgari üret o rakamı görebilir.

Asgari ücrete yapılacak olan zam formülleri masaya yatırıldı. Kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam sonrası Temmuz ayı rakamı da netleşmeye başladı. Asgari ücrete yapılacak refah payı 6 aylık enflasyonla beraber hesaplanacak.

para-002.jpg

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAM ORANI MASADA

Refah payı ile dikkate alındığında asgari ücret zammı için birinci seçenek olarak yüzde yüzde 30 zam formülü ortaya çıktı. Asgari ücrete temmuz ayında yüzde 30 zam yapılması durumunda net ücret 11.058 TL brüt ücret ise 13.010 TL olacak. Asgari ücrete geçen yıl temmuz zammı da yaklaşık yüzde 30 civarında olmuştu.Asgari ücrete temmuz ayında yüzde 35 zam yapılması durumunda net ücret 11.475 TL brüt ücret ise 13.500 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN