Asgari ücrete yapılacak zam oranı meğer çoktan belliymiş! Asgari ücret 8 yıldır bu metotla belirleniyor

Asgari ücrete yapılacak zam oranı meğer çoktan belliymiş! Asgari ücret 8 yıldır bu metotla belirleniyor

2023 Temmuz asgari ücret zammı bu hafta bitmeden belli oluyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretin 8 yıldır hesaplanma şekli hiç değişmedi. Asgari ücrete yapılacak temmuz zammı da aynı metotla belirlenecek. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam oranı belli oldu mu? İşte, asgari ücret son dakika haberi...

Asgari ücret 2023 Temmuz zammı için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci kez bir araya geldi. Komisyonun iki kez daha toplanıp asgari ücrete yapılacak zam oranını belirlemesi bekleniyor.

Görüşmelerin ardından belirlenen zam oranı ve 2023 Temmuz asgari ücret miktarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

TÜRK-İŞ'in her ay açıkladığı açlık sınırı aslında asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir ipucu verdiği ortaya çıktı.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı yaşaması için alması gereken besinlerin ücreti olan açlık sınırı, her ay açıklanıyor.

4 YILLIK TABLODA PARALELLİK VAR

2018 ile 2022 yılları arasındaki asgari ücret ve açlık sınırı rakamları şu şekilde:

2018 açlık sınırı: 1608 TL

Asgari ücret: 1603 TL

2019 açlık sınırı: 1941 TL

Asgari ücret: 2 bin 20 TL

2020 açlık sınırı: 2 bin 163 TL

Asgari ücret: 2 bin 324 TL

2021 açlık sınırı: 2 bin 589 TL

Asgari ücret: 2 bin 825 TL

2023 yılının başında açlık sınırı 8 bin 130 TL olarak hesaplanmış, asgari ücret 8 bin 506 TL olmuştu. Son olarak ise 2023 Mayıs ayı için açlık sınırı 10 bin 362 TL olarak açıklanmıştı.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ankara muhabirlerinin iktidar temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde, asgari ücretin 11-12 bin TL arasında belirlenmesi yönünde kanaat oluşmuş durumda. 2023 Temmuz asgari ücretin 12 bin TL'yi geçmemesi, 11 bin TL'nin altına da inmemesi bekleniyor.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika gerçekleşen toplantının çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay şöyle konuştu:

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

"Perşembeyi bulmadan neticeyi varacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Belli bir yere geldik. Şimdi Çalışma Bakanı ve TİSK Başkanı ile belli bir noktaya gelmeden bir şey söylemem olmaz. Ben resmi ağızım. Ben son noktayım.

Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemiyorum. Talep ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Perşembeden evvel olur diye umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50. Bu gece olmaz. Perşembeyi bulmaz.

Ben ne söylediğimi burada söylersem, işi garantiye almadan insanları beklenti içine sokmanın anlamı yok. Onun için bakan beyle bir kez daha konuşayım. En kötü Çarşamba günü belli bir noktaya varırız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN