İmamoğlu Terkos-İkitelli isale hattının tamamlandığını duyurdu

İBB Başkanı İmamoğlu, Terkos İkitelli isale hattının tamamlandığını duyurdu. İmamoğlu, "En ufak arızada 1.5 - 2 milyon kişi susuz kalıyordu. Çözdük." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında Terkos-İkitelli isale hattının tamamlandığını duyurdu. İmamoğlu, "En ufak arızada 1.5/2 milyon kişi susuz kalıyordu. Çözdük. İSKİ olarak öz kaynaklarımızla 3.3 milyar TL’lik dev yatırımla Avrupa Yakası’nda su kesintilerinin önüne geçecek 33.6 km’lik Terkos İkitelli isale hattını tamamlayıp hizmete sunduk. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, çalışmaların yer aldığı videoyu da sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa şu açıklamaları yaptı:

"33.6 kilometrelik bir yatırımdan bahsediyoruz yani dev bir isale hattından bahsediyoruz. Güncel fiyatlarla tamamlandığında 3.3 milyar TL'lik bir içme suyu yatırımını İSKİ, bu zor dönemde tüm bütçe kısıtlamalarına, tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen tamamen öz kaynaklarıyla gerçekleştirmiş oluyor. Avrupa Yakası'ndaki en önemli su kaynağımız Terkos ve en önemli içme suyu arıtma tesisimiz de İkitelli. Terkos'tan aldığı ham suyu İkitelli arıtma tesisimize taşıyan birçok önemli bir yeni isale hattını devreye almış oluyoruz. Hem mevcut hattı yedeklemiş oluyoruz hem de 2 bin 500 milimetrelik bir hat inşa ettiğimiz için de kapasiteyi arttırmış oluyoruz. Yani daha fazla ham suyu Terkos'tan alıp İkitelli arıtma tesisimize getirmiş olacağız.

safak.jpg
Şafak Başa

"KESİNTİSİZ SU VERMEYİ GARANTİ ALTINA ALMIŞ OLACAĞIZ"

Tehlike şuydu; mevcut hattımızın alternatifi yok. Dolayısıyla bu 2 bin 200'lük hattımızda bir arıza olsa bu hattın boşalması, bu arızanın tamir edilmesi tabii ki zaman alacak. 1.5 - 2 milyon nüfusun susuz kalma ihtimali var. Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy buralar yeni gelişen ilçelerimiz, inanılmaz bir su ihtiyacı da var. Çatalca, Avcılar, Büyükçekmece'ye kadar beslediğimiz bir bölge. Bu hat devreye girdiği anda bu bölgelere kesintisiz bir su vermeyi biz garanti altına almış olacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN