6 yıl sonra orada görüldü, kanla besleniyor! Bölgede paniğe neden oldu, kapı pencereyi sıkı sıkı kapatın

6 yıl sonra orada görüldü, kanla besleniyor! Bölgede paniğe neden oldu, kapı pencereyi sıkı sıkı kapatın

Dünyada yer yüzünde ve su altında birçok canlı türü bulunuyor. Bir sahil kasabasında uzun yıllardır görülmeyen tuhaf görünümlü canlı türü, yeniden ortaya çıktı. Balık kanıyla beslenen hayvan, bölge halkında endişeye neden oldu. İşte detaylar...

Sıra dışı ağız yapısı ile diğer balıkların kanlarını emerek yaşamını sürdüren 'deniz taşemeni', yaklaşık 6 yıl sonra Hollanda'da bir sahil kıyısında görüldü.

Özelliklerinden dolayı 'vampir balık' olarak bilinen ve bölge halkını tedirgin eden canlı hakkında biyolog Jarco Havermans, "Sahilde daha önce hiç rastlamamıştım. Onlar inanılmaz, neredeyse uzaylı gibi görünen balıklar" dedi.

deniz-tasemeni-nasil-bir-hayvan.jpg

"SAHİLDE DAHA ÖNCE RASTLAMAMIŞTIM"

Dairesel diş dizilimi olan güçlü ağzı ile diğer balıkların kanlarıyla beslenen 'deniz taşemeni' adı verilen canlı türü, uzun yıllar sonra görüldüğü sahilde küçük çapta paniğe neden oldu.

Sahip olduğu özellikleri nedeniyle 'kan emici vampir balık' olarak da bilinen tür, ilk olarak biyolog Jarco Havermans tarafından tarafından keşfedildi.

deniz-tasemeni-nasil-beslenir.jpg

YILIN BU ZAMANINDA NEHİRLERE İNEBİLİYOR

83 santimetre uzunluğundaki gören Havermans, "Sahilde daha önce hiç rastlamamıştım. Onlar inanılmaz, neredeyse uzaylı gibi görünen balıklar ve aynı derecede harika bir yaşam tarzına sahipler" dedi.

Deniz taşemenleri, hayatlarının büyük bir bölümünü denizde, diğer balıkların kanlarıyla beslenerek geçiriyor. Ancak, yılın bu zamanında yetişkinler üremek için iç kısımdaki derelere ve nehirlere girebiliyor.

deniz-tasemeni-ne-yer.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN